Η επιστημονική λύση για τη θεραπεία της maskne είναι το θαλασσινό νερό

i-epistimoniki-lusi-gia-ti-therapeia-tis-maskne-einai-to-thalassino-nero
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2021

Ένας σπουδαίος λόγος για να απολαύσετε τα καλοκαιρινά μπάνια σας με το παραπάνω, ή ακόμη και να φέρετε τη θάλασσα... στο σπίτι σας.

«Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα απίστευτα ισχυρό φάρμακο για την επιδερμίδα, που λειτουργεί με τον καθαρισμό των κυττάρων και την εξόντωση των βακτηρίων, των σπυριών και των ρύπων που φράζουν τους πόρους, ενώ παράλληλα προάγει τα υγιή επίπεδα pH στο δέρμα», λέει η Dr. Michelle Henry, κλινική διευθύντρια δερματολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη. «Γι’ αυτό και η συχνή επαφή σας με το θαλασσινό νερό αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να θεραπεύσετε την ακμή σας, και ειδικά το φαινόμενο maskne, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει όλους μας τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της χρήσης μάσκας Covid», προσθέτει η δερματολόγος και εξηγεί: «Τα υψηλά επίπεδα αλατιού που περιέχει η θάλασσα, προσφέρουν ένα μοναδικό απολεπιστικό αποτέλεσμα στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ένα είδος θεραπείας σε πολλές δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, ενώ υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι το θαλασσινό νερό μπορεί να μειώσει αισθητά και άλλες σοβαρές δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα ή ακόμη και η ψωρίαση».

Σύμφωνα με την Dr. Henry, το χλωριούχο νάτριο -ο κύριος τύπος αλατιού που βρίσκεται στους ωκεανούς-, έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει δραστικά στη μείωση των επιπέδων βακτηρίων που προκαλούν το φαινόμενο maskne, επειδή συμβάλλει στην απομάκρυνση της των περιττών ελαίων από το δέρμα, καθαρίζει και συσφίγγει τους ανοιχτούς πόρους, και με αυτό τον τρόπο ξεραίνονται τα σπυράκια. 

«Το πρόβλημα με την ακμή που δημιουργείται από τη χρήση μάσκας είναι βέβαιο ότι θα μεγεθυνθεί τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της υπερβολικής θερμότητας που εγκλωβίζεται κάτω από τη μάσκα -ακόμη και σε επιδερμίδες που δεν ήταν ποτέ ακνεϊκές-, αλλά απ’ την άλλη, το καλοκαίρι είναι και η περίοδος που οι επαφές σας με το θαλασσινό νερό είναι συστηματικότερες. Επωφεληθείτε λοιπόν όσο περισσότερο μπορείτε από τα μπάνια σας, ανακαλύπτοντας πως μερικές φορές η φύση αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας σας», συμβουλεύει η Dr. Henry.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν μένετε σε παραθαλάσσια περιοχή ή δεν έχετε την δυνατότητα να επισκέπτεστε μια παραλία όσο συχνά θα θέλατε; Η Shrankhla Holecek, μια διάσημη ολιστική αισθητικός και ειδικός στην αγιουρβεδική ιατρική έχει την κατάλληλη «συνταγή» για το σπίτι: 
«Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό -το οποίο πριν θα έχετε βράσει και θα το αφήσετε μέχρι να γίνει χλιαρό- με τρεις κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι υψηλής ποιότητας. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι για ένα λεπτό περίπου μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι», λέει η Holecek, τονίζοντας: «Επειδή η ακμή σας μπορεί να είναι επώδυνη, μην επιχειρήσετε να τρίψετε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Απλά, βυθίστε ένα μαλακό πανί στο μπολ και τοποθετήσετε το σε όλο το πρόσωπο σαν μάσκα, για δέκα περίπου λεπτά. Αφαιρέστε το πανί και μετά ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με το μείγμα, ολοκληρώνοντας τον τελικό καθαρισμό με πλούσια ποσότητα δροσερού φιλτραρισμένου νερού. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία έως και τρεις φορές της ημέρα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε άλλη κούρα απολέπισης. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε το αλάτι να κάνει τη δουλειά του και να επουλώσει το δέρμα σας όπως πρέπει». 

THE BEAUTY TEAM