Οι εξομολογήσεις της Miley Cyrus για το κυνήγι της φυσικής ομορφιάς

oi-eksomologiseis-tis-miley-cyrus-gia-to-kunigi-tis-fusikis-omorfias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2021

Όλα όσα δεν ξέραμε για το ξύρισμα του μουστακιού της, την έμπνευση από την Scarlett Johansson και το κόκκινο κραγιόν της Marilyn Monroe.

Οι διασημότητες της showbiz που σέβονται τον εαυτό τους, λατρεύουν τις θεραπείες προσώπου όσο καμία άλλη γυναίκα στον κόσμο, επειδή κάθε φορά που εμφανίζονται στην οθόνη, στη σκηνή ή περπατούν σε κόκκινα χαλιά, οφείλουν να αναδείξουν μια αυθεντική ομορφιά και λάμψη, που δεν τροφοδοτείται με τόνους μακιγιάζ ή ενέσεις Botox για να δείχνουν αψεγάδιαστες και αγέραστες. H Miley Cyrus, στα 28 της χρόνια, δεν έχει να παλέψει με το γήρας -προσώρας-, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετώπισε μικρή με την ακμή και την τριχοφυΐα στο πρόσωπο, την οδήγησε όχι μόνο σε τόνους μακιγιάζ-καμουφλάζ, αλλά ακόμη και στο ξύρισμα του μουστακιού της. 

Και μπορεί σήμερα να ανεβάζει φωτογραφίες στο Instagram χωρίς καθόλου makeup και να δείχνει εκπληκτική, εντούτοις, η Cyrus έχει πει στο Showbiz Cheat Sheet: «Κάποτε, έκανα κάτι που το μετάνιωσα αμέσως. Έχοντας διαβάσει ότι η Marilyn Monroe ξύριζε το πρόσωπό της, το δοκίμασα κι εγώ, πιστεύοντας ότι είναι ένα καταπληκτικό και εύκολο τρικ για να απαλλαγώ από το χνούδι που είχα στο άνω χείλος μου. Αλλά εκτός από ένα τεράστιο κόψιμο που βίωσα, και μια διαρκή αίσθηση συγκάματος στην περιοχή για δυο μέρες μετά, νόμιζα ότι έμοιαζα ακόμη περισσότερο στο αγοροκόριτσο που ήθελα να ήμουν, και πως θα έπρεπε να ξυρίζομαι κάθε μέρα σαν τον μπαμπά μου και τον αδελφό. Αλλά δεν το θέλω πια». 

Έχοντας ανακηρυχθεί από ειδικούς και κοινό ως ένα από τα σύγχρονα σύμβολα της παγκόσμιας ποπ μουσικής και της βιομηχανίας του θεάματος γενικότερα, η «ώριμη» σαγηνευτική όψη της Miley Cyrus κρύβει πίσω της μια σκληρή ρουτίνα αφοσίωσης χρησιμοποιώντας ό,τι πιο φυσικό μπορεί να προσφέρει στο δέρμα της. Όπως λέει η ίδια στο Byrdie, «...έμαθα να τιθασεύω το εξαιρετικά ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα μου, βοηθώντας το να αντιστέκεται σθεναρά σε ερεθισμούς,  ερυθρότητα και ευθραυστότητα, παρακολουθώντας τα μυστικά της Scarlett Johansson, μιας  ηθοποιού που λατρεύω, η οποία έχει αποκαλύψει πως η φυσική ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθεί, τη βοήθησε πραγματικά να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την αυτοπεποίθησή της, που είναι τόσο σημαντική και για μένα». 

H Cyrus έχει αποκαλύψει στo Allure, ότι μια συνέντευξη της Johansson στη Vogue το 2014, ήταν για εκείνη το εφαλτήριο για την προσέγγιση μιας περισσότερο φυσικής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας της: «Είχε πει η Scarlett ότι δεν θα πέσει ποτέ στο κρεβάτι με το μακιγιάζ της ακόμα κι αν επιστρέψει στο σπίτι στις 4 το πρωί, ότι δεν χρησιμοποιεί ποτέ προϊόντα προσώπου με άρωμα και πως έχει κάνει την εβδομαδιαία κούρα με ενυδατική μάσκα αληθινή ιεροτελεστία θεραπείας. Μου έχει μείνει ακόμη στη μνήμη», λέει η Cyrus, «ότι στα κύρια προϊόντα ενυδάτωσης η Johansson επιμένει αυστηρά στις ιαπωνικές και κορεάτικες μάρκες, ενώ είναι επίσης φανατική στη χρήση φυσικών αυτοσχέδιων προϊόντων ομορφιάς, με μερικές από τις μυστικές φυσικές συνταγές της για τον καθαρισμό του προσώπου να είναι μια ελαφριά μάσκα με μηλόξιδο και μέλι, ενώ για τη θεραπεία των ερεθισμών ή των κόκκινων κηλίδων, η ηθοποιός στρέφεται στη δύναμη του ακατέργαστου λεμονιού εφαρμόζοντας το απευθείας στην επιδερμίδα ή αραιώνοντάς το με λίγο νερό».

Ένα ακόμη σημαντικό μάθημα φυσικής ομορφιάς, η Miley το οφείλει στην φημισμένη makeup artist Janice Daoud, η οποία ήταν προσωπική της beauty coach για μια σειρά βίντεο κλιπ της τραγουδίστριας. Και είναι το εξής, όπως είπε η ίδια η Cyrus στο PopSugar: «H Janice με “μύησε” στην αυστηρή καθαριότητα των προϊόντων μακιγιάζ που χρησιμοποιεί όσο και για τις βούρτσες, τα σφουγγάρια ή τα άλλα σύνεργα, με σκοπό να τα απαλλάσσει από βακτήρια που προκαλούν μεγάλα ξεσπάσματα στις λεπτές και εύθραυστες επιδερμίδες».

Και όσον αφορά το μακιγιάζ που πρέπει να εφαρμόζει σε δημόσιες εμφανίσεις, η Cyrus έχει πει στο Glamour: «Με βασικό στόχο μου το φυσικό look, θα  χρησιμοποιήσω λίγο παραπάνω concealer, foundation, ρουζ, eyeliner και μάσκαρα, αλλά πάντα σε ελαφριές και σχεδόν διάφανες υφές και αποχρώσεις. Αλλά ποτέ δεν θα βγω από το σπίτι χωρίς το λατρεμένο μου κόκκινο κραγιόν, επειδή αποτελεί και το μοναδικό προϊόν μακιγιάζ που μπορεί να χαρίσει γοητεία και φινέτσα ακόμη και σε ένα εντελώς αμακιγιάριστο πρόσωπο. Σαν την Marilyn Monroe, αλλά χωρίς το ξύρισμα του μουστακιού». 

 THE BEAUTY TEAM