Συμβαίνει τώρα και λέγεται «Hanbang»

sumbainei-tora-kai-legetai-hanbang
ΤΡΙΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Τι είναι και τι μπορεί να κάνει για το δέρμα σας, αυτή η πανάρχαιη κορεατική τάση ομορφιάς και αντιγήρανσης.

Το μεγαλύτερο hype στην ομορφιά την τελευταία δεκαετία είναι κάθε νέα τάση περιποίησης της επιδερμίδας που προέρχεται αποκλειστικά από την Νότια Κορέα -με καταιγιστικούς ρυθμούς, είναι η αλήθεια. Από τις μάσκες προσώπου με tiger grass, διήθημα σαλιγκαριού και δηλητήριο της μέλισσας έως τις τεχνικές μακιγιάζ glass-skin και cream-skin, υπάρχει μια συνεχής γοητεία με την K-Beauty και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί: Δουλεύουν υπέροχα σε κάθε επιδερμίδα, με απόλυτα φυσικό τρόπο. 

Από φέτος, μια νέα «καταιγίδα» ομορφιάς έρχεται από το νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου, χάρη στο TikTok (μια εφαρμογή που λατρεύεται από τις γυναίκες της Ασίας γενικότερα), και φέρει το όνομα «hanbang».
Παρόλο που η συγκεκριμένη λέξη μοιάζει με αγγλική, εντούτοις είναι καθαρά ασιατική (προφέρεται «Chanmpan’nk») και αφορά σε μια μορφή αρχαίας κορεατικής ολιστικής ιατρικής, που χρησιμοποιεί φυτικά συστατικά ως μέθοδο για την ισορροπία και την αρμονία σε ολόκληρο το σώμα. Όταν χρησιμοποιείται στη φροντίδα του δέρματος, το hanbang είναι μια διαδικασία όπου αυτά τα φυτικά συστατικά χρησιμοποιούνται σε τοπικές λύσεις περιποίησης της επιδερμίδας, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει την εσωτερική και την εξωτερική υγεία. 

Η ιδρύτρια της κορεατικής μάρκας καλλυντικών Soko Glam, Charlotte Cho, εξηγεί: «Η ομορφιά, η αντιγήρανση, η λάμψη και η σφριγηλότητα, έχουν να κάνουν με την εξισορρόπηση των αναγκών του δέρματός σας, βοηθώντας το να δημιουργήσει ένα υγιές φράγμα ενάντια στη γήρανση, την μόλυνση του περιβάλλοντος και την ηλιακή ακτινοβολία, χαρίζοντας μια νεανική και λαμπερή επιδερμίδα βασισμένη στην ολιστική προσέγγιση. Οι παραδοσιακές κορεατικές κούρες Chanmpan’nk, περιλαμβάνουν εκχύλισμα ρίζας ginseng, πράσινο τσάι, άνθη rehmannia, βότανο houttuynia cordata και λωτό». 

«Το σύγχρονο hanbang δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να συνδυάζει την κορεατική ιατρική παράδοση με πιο σύγχρονες εξελίξεις της κοσμετολογίας (όπως τα ζεύγη υαλουρονικού οξέος και οι πολυσακχαρίτες), δημιουργώντας πρωτότυπες κρέμες προσώπου και σώματος».

Σύμφωνα με την Cho, τα προϊόντα ομορφιάς hanbang συνδυάζουν σε μια πολύ συμπυκνωμένη φόρμουλα από όλα τα  βασικά “ιατρικά” φυσικά συστατικά της Κορέας, με βασικό στόχο την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, την αντιφλεγμονώδη οχύρωση του δέρματος, την αντιοξειδωτική προστασία, την καθυστέρηση σημαδιών γήρανσης, την επούλωση σημαδιών ακμής και καφέ κηλίδων, την καταπολέμηση της ξηρότητας και την διασφάλιση μιας υγιούς διαδικασίας ανανέωσης των κυττάρων.

«Τo Chanmpan’nk ήρθε για να μείνει, επειδή πολύ απλά έχει σαν βάση του τα παραδοσιακά φυτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα κορεατικά φάρμακα εδώ και αιώνες, και που παράλληλα αποτελούν βασικό στοιχείο στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς των γυναικών της Κορέας, αλλά και της νοτιοανατολικής Ασίας γενικότερα. Απλά εμείς, προσθέσαμε και τόνους εξελιγμένης επιστήμης της δερματολογίας και της κοσμετολογίας, βοηθώντας να κάνουμε το καλό, ακόμη καλύτερο». 

THE BEAUTY TEAM