Τι να φάτε αντί για πατατάκια;

pop-korn
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Είναι τραγανά, νόστιμα και μας ωθούν να φάμε πολλά, χωρίς να το καταλάβουμε. Μπορούμε, όμως, να «γλιτώσουμε» από αυτά, χωρίς να στερηθούμε την αίσθηση απόλαυσης και την τραγανότητα που προσφέρουν.

Τα πατατάκια είναι το αγαπημένο ένοχο σνακ των περισσοτέρων, που μπορεί να καταναλωθεί εν ριπή οφθαλμού σε μεγάλες ποσότητες και να μας φορτώσει με θερμίδες και τρανς λιπαρά, χωρίς να το καταλάβουμε. Ποια είναι, λοιπόν, η καλύτερη εναλλακτική; Φυσικά, τα ποπ κορν.

Την επόμενη φορά που θα έχετε λιγούρα για κάτι τραγανό και... αμαρτωλό, καταπραΰνετε τις λιγούρες σας για πατατάκια με λίγο ποπ κορν, το οποίο, μάλιστα, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με λιγότερο βούτυρο ή λάδι, μειώνοντας τις θερμίδες.

Σκεφτείτε ότι ένα σακουλάκι πατατάκια των 28 γραμμαρίων μπορεί να φτάνει τις 150 θερμίδες και τα 10 γραμμάρια λίπους. Τα ποπ κορν, από την άλλη, μπορεί να αποδίδουν στο 1 φλιτζάνι 30-40 θερμίδες, αν δεν χρησιμοποιήσετε βούτυρο, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί από λίγη τριμμένη παρμεζάνα για έξτρα γεύση, με 27 θερμίδες ακόμη στην κουταλιά της σούπας.

Για ακόμη πιο υγιεινά ποπ κορν, προτιμήστε αντί για παρμεζάνα, να τους πασπαλίζετε λίγη διατροφική μαγιά, η οποία δίνει μια γεύση που θυμίζει τυρί και ξηρούς καρπούς και θα σας βοηθήσει να περιορίσετε και το αλάτι και τις θερμίδες, αλλά όχι τη γεύση.