Γιατί η βιταμίνη C αποτελεί το Νο1 αμυντικό υπερόπλο σας κατά της πρόωρης γήρανσης

giati-i-bitamini-c-apotelei-to-no1-amuntiko-uperoplo-sas-kata-tis-prooris-giransis-bitamini-c-apotelei-to-no1-amuntiko-uperoplo-sas-kata-tis-prooris-giransis
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

...και πώς μια ελληνική εταιρεία κατάφερε να τριπλασιάσει την αντιγηραντική ισχύ της βιταμίνης C μέσα από μια καινοτόμα εντατική αγωγή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, για τις γυναίκες που μόλις βγαίνουν από την εφηβεία έως και εκείνες που βρίσκονται στο κατώφλι της εμμηνόπαυσης, μια είναι η φυσική θεραπεία διατήρησης και επανόρθωσης της επιδερμίδας τους: η βιταμίνη C. Πρόκειται για μια υδατοδιαλυτή φυσική οργανική ένωση με πανίσχυρε ςαντιοξειδωτικές ιδιότητες, της οποίας η απουσία οδηγεί σε ποικίλες διαταραχές του οργανισμού: αιμορραγίες ούλων, απώλεια δοντιών, αρθρίτιδα, επιβράδυνση επούλωσης τραυμάτων έως και ταχύτερος εκφυλισμός του δέρματος.

Στο επιστημονικό blog του πανεπιστημίου Harvard (Harvard Health Publishing), οι δερματολόγοι Dr. Abigail Waldman και Dr. Maryam M. Asgari, αναφέρουν σε σχετικό άρθρο: «Ο οργανισμός από μόνος του δεν μπορεί να παράγει και να αποθηκεύσει βιταμίνη C, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αναπληρώσετε αυτή την ανάγκη μέσω της κατάλληλης διατροφής, και ταυτόχρονα, να ενισχύετε τα οφέλη χρησιμοποιώντας καλλυντικές φόρμουλες που περιέχουν βιταμίνη C». 

Σύμφωνα με τις συγγραφείς, ένα από τα κύρια συμπεράσματα όλων των ερευνών που σχετίζονται με τη διαδικασία της φυσικής γήρανσης του οργανισμού αλλά και με τις επιπτώσεις του ήλιου στην εμφάνιση πρόωρης γήρανσης του δέρματος, είναι ότι η συχνή εφαρμογή ορού, κρέμας ενυδάτωσης και αντηλιακών προϊόντων με  βιταμίνη C, βοηθά στην κυτταρική μεταβολή με αποτέλεσμα το δέρμα να αναπλάθεται πιο γρήγορα και να προλαμβάνει σημάδια γήρανσης και κούρασης. «Η βιταμίνη C έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου –της πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για την σφριγηλότητα της επιδερμίδας», αναφέρουν οι Waldman και Asgari, προσθέτοντας επίσης πως η τακτική εφαρμογή βιταμίνης C στο δέρμα, συμβάλλει στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, μειώνει τους μαύρους κύκλους και διατηρεί τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων υγιή».

Καλλυντική βιταμίνη C «Made In Greece»: Η Youth Lab, μια ελληνική εταιρεία που εδώ και χρόνια εξειδικεύεται στην αντιγήρανση, δημιούργησε μια καινοτόμα σειρά υψηλής αποτελεσματικότητας που βασίζεται σε σταθεροποιημένη βιταμίνη C νέας γενιάς και εστιάζει στην πρόωρη γήρανση που προκαλείται από την έκθεση σε περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως είναι η ηλιακή ακτινοβολία, η ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και το «μπλε» φως. 
«Το 2020 οι παγκόσμιες πωλήσεις των προϊόντων που προστατεύουν την επιδερμίδα από το μπλε φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές αυξήθηκαν κατά 170%, ενώ οι πωλήσεις προϊόντων για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης σε όλο το φάσμα της βλαβερής ακτινοβολίας (IR, UVA και UVB) ξεπέρασαν τα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αναμένοντας να φτάσουν στα 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027», αναφέρουν οι ειδικοί της εταιρείας.

Σε πρόσφατη διαδικτυακή παρουσίαση της Youth Lab με συμμετοχή Ελληνίδων beauty editors, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία μιας εντατικής αγωγής επανόρθωσης και προστασίας από τη φωτογήρανση που περιλαμβάνει τον συνδυασμό αντιοξειδωτικού ορού, ενυδατικού κρεμοτζέλ και κρέμας καθημερινής προστασίας με 100% φυσικά αντηλιακά φίλτρα -και τα τρία προϊόντα, εμπλουτισμένα με σταθεροποιημένo L-Ασκορβικό Οξύ (βιταμίνη C) νέας γενιάς. 

- O υψηλής περιεκτικότητας αντιοξειδωτικός ορός Brightening Vit-C Serum, αναστρέφει τις οξειδωτικές βλάβες στα κύτταρα και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων, ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος και αποκαθιστά τη φωτεινότητα και τον ομοιογενή τόνο της επιδερµίδας.
Παράλληλα, προστατεύει από το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών.

- Το μη λιπαρό, ενυδατικό κρεμοτζέλ Brightening Vit-C Gel Cream με τεχνολογία “water gel”, ενισχύει τον όγκο και την πυκνότητα της επιδερμίδας, ενθαρρύνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, ενώ αποκαθιστά τη φωτεινότητα και τον ομοιόμορφο τόνο, χαρίζοντας πιο λαμπερή και νεανική όψη.

- Τέλος, η City Guard Anti-Pollution Day Cream SPF 50 είναι ό,τι ακριβώς υποδηλώνει το όνομά της: ο «φύλακας άγγελος» της επιδερμίδας απέναντι στις προκλήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής και τους έντονους ρυθμούς των μεγαλουπόλεων, μια καινοτόμα μη λιπαρή κρέμα ημέρας για επανόρθωση και προστασία από τους 5 βασικούς παράγοντες που προκαλούν την καθημερινή φθορά των κυττάρων και οδηγούν στην πρόωρη γήρανση -μπλε φως, ατμοσφαιρική ρύπανση, υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) και UVA / UVB ακτινοβολίες.

Info: Και τα τρία προϊόντα της Youth Lab διανέμονται σε φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα, σε online φαρμακεία, στα HONDOS CENTERS, στα Carelab by Attica, και στο site της εταιρείας (www.youthlab.com). 

THE BEAUTY TEAM