Τι διδάσκει η μαμά Madonna στην κόρη της, Lourdes, για την αντιγήρανση;

ti-didaskei-i-mama-madonna-stin-kori-tis-lourdes-gia-tin-antigiransi-mama-madonna-stin-kori-tis-lourdes-gia-tin-antigiransi
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Σε μια προχθεσινή ανάρτηση στο Instagram, οι δυο γυναίκες, αν και έχουν διαφορά ηλικίας τα 38 χρόνια, μοιάζουν με δίδυμες αδελφές!

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, Madonna και Lourdes -μαμά και κόρη- συναντήθηκαν μετά από καιρό για ένα weekend γεμάτο αγάπη και selfies. Και μπορεί η μαμά να είναι 62 και η κόρη μόλις 24, εντούτοις, δεν απέχουν και πολύ από το να τις μπερδέψει κανείς για δίδυμες αδελφές. Ναι, η πρωτότοκη θυγατέρα της Madonna, όσο μεγαλώνει, θυμίζει τη μάνα της. Αλλά και το αντίστροφο!

Πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και σε εσάς, φωτογραφιζόμενη με την κόρη σας; Αυτό, το λένε όλοι οι γιατροί, αλλά ιδίως ο προσωπικός δερματολόγος της Madonna, Dr. Paul Jarrod Frank: «Οι συνήθειες της ζωής σας από μικρή ηλικία καθρεφτίζονται στο πρόσωπό σας σε ολόκληρη την ενήλικη περίοδο του βίου σας. Αυτό σημαίνει δυο πράγματα: πρώτον, ότι η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας σας είναι αποτέλεσμα της νεανικής σας αδιαφορίας και, δεύτερον, ότι όσο μένετε πιστή στην διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας σας καθώς περνούν τα χρόνια, τόσο αποτρέπετε τις σφοδρές απειλές της φυσικής γήρανσης».

Το υπερβολικό μακιγιάζ είναι ο εχθρός του μέλλοντος της εικόνας σας: «Το έχω υποστεί επί σειρά ετών, και είναι κάτι που συμβούλευα την Lourdes από όταν ήταν ακόμη 11 ετών», λέει σήμερα η Madonna. 

Μη χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα ενυδάτωσης: Μια άλλη συμβουλή που έχει δώσει o Dr. Frank στην Madonna -και που μετέδωσε αυτολεξεί στην κόρη της είναι η εξής: «Ο κλονισμός του δέρματός σας με την αλλεπάλληλη εφαρμογή ορών, ενυδατικών κρεμών, ελαίων και μασκών, είναι δεδομένος, επειδή η επιδερμίδα βιώνει ένα αιφνίδιο σοκ και δεν μπορεί να απορροφήσει όλα τα ενεργά συστατικά ομαλά και να κάνουν τα “μαγικά” τους. Επίσης, οι διαδοχικές στρώσεις ποικίλων προϊόντων ενυδάτωσης, μπορεί να είναι εντελώς αντίθετη με τις πραγματικές ανάγκες της επιδερμίδας σας, οδηγώντας σε ερεθισμούς». Δυο θεμελιώδη παραδείγματα, που αναφέρει ο Dr. Frank: «Ο συνδυασμός βιταμίνης Α (ρετινόλη) και βιταμίνης C κάνει το δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο και ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, μην απλώνετε ποτέ προϊόντα με βάση το νερό πάνω από πιο ελαιώδη συστατικά, επειδή δεν πρόκειται ποτέ να απορροφηθούν».

Η υπερ-απολέπιση δεν είναι σύμμαχός σας (το άλλο μεγάλο μυστικό που ακολουθεί η Madonna και το έχει μεταφέρει στην κόρη της): Στην προσπάθειά σας να πετύχετε ένα λαμπερό δέρμα χωρίς ακμή και σπυράκια, επιδιώκετε μανιωδώς την απολέπιση –πολλές φορές με πολύ πιο σκληρά συστατικά από όσο μπορεί να αντέξει ο τύπος του δέρματός σας, όπως ΑΗΑ, ΒΗΑ και ρετινόλη. «Αλλά για γυναίκες κάτω των 40 ετών, των οποίων το δέρμα περνά μέσα από μια φυσική διαδικασία απολέπισης κάθε 28 ημέρες, οι έξτρα εφαρμογές scrub οδηγεί σε φλεγμονή, ευαισθησία, ξεσπάσματα και σκληρότερο δέρμα», τονίζει ο Dr. Frank και συμβουλεύει: «Μείνετε σε μια ήπια απολεπιστική κούρα του προσώπου κάθε εβδομάδα και επιμείνετε περισσότερο στον καθημερινό καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας πρωί και βράδυ». 

Ο σοβαρός λόγος που τόσο η Madonna όσο και η Lourdes φορούν πάντα αντηλιακό: «Οι βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στην επιδερμίδα σας η ηλιακή ακτινοβολία, είναι μακράν χειρότερες από τις επιπτώσεις πρόωρης γήρανσης: μπορεί, εύκολα, να σας κατατάξουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος», τονίζει ο γιατρός και προσθέτει: «Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία, στρώστε το αντηλιακό σας πάνω από μια ενυδατική κρέμα ή ορό που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά».

THE BEAUTY TEAM