Kate Winslet: «Ο Τιτανικός ήταν μια Οδύσσεια για την υγεία των μαλλιών μου»

kate-winslet-o-titanikos-itan-mia-odusseia-gia-tin-ugeia-ton-mallion-mou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Χρειάστηκαν 2 χρόνια για να ανακτήσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών μετά από εκείνο το βαθύ κόκκινο που είχε στην ταινία –χάρη στην οποία φλέρταρε πρώτη φορά με τα Όσκαρ.

Το 1997, η 22χρονη τότε Kate Winslet έπρεπε να αποχωριστεί τα φυσικά καστανόξανθα μαλλιά της με σκοπό να ενσαρκώσει τον έντονα συναισθηματικό και ασυνήθιστα «κόκκινο» χαρακτήρα που είχε εμπνευστεί ο ο σκηνοθέτης James Cameron ως κεντρική ηρωίδα της ταινίας του, Τιτανικός. Η νεαρή Βρετανίδα ηθοποιός εμφανίστηκε στην πολυβραβευμένη ταινία με κατακόκκινα σγουρά μαλλιά, κάτι όμως, που όπως ομολογεί σήμερα η ίδια, έκανε δυο χρόνια για να τα ξεφορτωθεί ολοκληρωτικά -μέσα από πολύ πόνο και δάκρυ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη για τη ενότητα «Legends Only» του περιοδικού ELLE, η Winslet ομολόγησε ότι τα μαλλιά της υπέφεραν δραματικά εκείνο τον ένα χρόνο που γυριζόταν ο Τιτανικός. «Τα μαλλιά μου δεν είναι φυσικά σγουρά ή έστω σπαστά, οπότε έπρεπε να τα κουλουριάζω κάθε μέρα σε σκληρά μπικουτί, την ίδια στιγμή που ο James (Cameron), επέμενε να τα βάψω κατακόκκινα. Και αυτό έπρεπε να συμβαίνει τουλάχιστον κάθε έξι μέρες», λέει η ηθοποιός. 
Ο μεγαλοφυής σκηνοθέτης -χάρη στον οποίο η ταινία απέσπασε 11 Όσκαρ-, ήθελε η πρωταγωνίστριά του να έχει ασυνήθιστα κόκκινα και μπουκλωτά μαλλιά. Και ενώ η ίδια η Winslet απλά φλέρταρε με ένα Όσκαρ ως υποψήφια για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο, το μόνο που της έμεινε για τα επόμενα δυο χρόνια ήταν «ένα αληθινό ναυάγιο για την υγεία των μαλλιών μου», όπως λέει η ίδια, εξηγώντας: «Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες για να αποκτήσουν τα μαλλιά μου τη φυσική τους υπόσταση, ενώ για άλλους τόσους μήνες υπέφερα από έντονη τριχόπτωση, σπασίματα και διαρκές φριζάρισμα εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης χημικής και θερμικής επεξεργασίας από τις περμανάντ και τα μπικουτί –τα οποία φορούσα ακόμη και στον ύπνο. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν η κόκκινη βαφή. Ένα χρόνο πάλευα να επαναφέρω το φυσικό μου καστανόξανθο, ξεκινώντας από διαδικασίες στο κομμωτήριο που έμοιαζαν με Οδύσσεια! Όλο αυτό το διάστημα βίωσα αποχρώσεις που ξεκίνησαν από το ξεπλυμένο χάλκινο, το βρώμικο ροζ, το σταχτί ξανθό και το καφέ, ακόμη και όταν είχα κόψει τα μαλλιά μου όσο πιο κοντά γινόταν. Ήταν ένα ...ναυάγιο που διήρκεσε σχεδόν δυο χρόνια!». 

Στον αντίποδα, η φλογερή διάθεση που έχει κατακλύσει τις γυναίκες να κυκλοφορήσουν αυτό το καλοκαίρι με ένα χρώμα μαλλιών που θα «ταράξει τα νερά», έχει οδηγήσει να αναζητούν από τους hair colorists την εικόνα της παραμυθένιας Ariel. «Στην πραγματικότητα, αυτή η φλογερή απόχρωση των μαλλιών έχει ονομαστεί “τάση της αστικής γοργόνας” από τις influencers στα social media. Και είναι γεγονός ότι μετά την καραντίνα, δείχνουν να την επιλέγουν εκατομμύρια γυναίκες, ακόμη και όσες δεν είναι προικισμένες από τη φύση να έχουν γεννηθεί με το σπανιότερο φυσικό χρώμα μαλλιών, το κόκκινο», λέει ο Josh Wood, ένας από τους πιο διάσημους hair colorists στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνεχίζοντας: «Θέλοντας να ξεφύγουν από το βαρετό πλέον ξανθό, ή τις πολυφορεμένες παραλλαγές ombre και balayage -που κυριάρχησαν στην εποχή της καραντίνας-, οι γυναίκες επιθυμούν να αγκαλιάσουν το φετινό καλοκαίρι με μια μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας και  φλογερής διάθεσης για κοινωνικές και ερωτικές επαφές, με ένα χρώμα μαλλιών που θα τις κάνει να ανεβάσουν στα ύψη το κοντέρ της σαγήνης τους. Και αυτό δεν είναι άλλο από το κόκκινο της γοργόνας Ariel». 

THE BEAUTY TEAM