Η Μαρία Σάκκαρη αποκαλύπτει ότι το μυστικό της επιτυχίας της είναι οι ενδορφίνες

i-maria-sakkari-apokaluptei-oti-to-mustiko-tis-epituxias-tis-einai-oi-endorfines
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η «Sak-Attack» γυμνάζεται σαν αυθεντική Σπαρτιάτισσα, βάζοντας τους στόχους της φυσικής της κατάστασης πολύ ψηλότερα από κάθε έπαθλο.

Η Ελληνίδα σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις, λίγο πριν ξεκινήσει το επικό ταξίδι της στα χωμάτινα κορτ του Ρολάν Γκαρός, είχε ήδη καθορίσει τους στόχους για τη φυσική της κατάσταση μέσα στην καραντίνα!
Η Μαρία Σάκκαρη είχε μάλιστα αποκαλύψει στο λογαριασμό της στο Instagram μια σειρά προπονήσεων με τίτλο «Sparring with a Spartan» (Παλεύοντας με μια Σπαρτιάτισσα), όπου οπλισμένη με απεριόριστη ενέργεια, προετοίμαζε το σώμα της για αυτό που όλοι παρακολουθήσαμε με θαυμασμό και εθνική υπερηφάνεια στο τουρνουά Ρολάν Γκαρός.  

Μιλώντας στο Tennis.com, η Μαρία αποκάλυψε ότι προτιμά τις ασκήσεις με το ίδιο το σωματικό της βάρος, οι οποίες της χαρίζουν δύναμη και ευλυγισία ταυτόχρονα, αλλά και την βοηθούν να κάψει τόνους θερμίδων «χωρίς να χρειάζεται να προσθέσω κάποια ρουτίνα τρεξίματος στην προπόνησή μου», λέει. 
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου αρέσει καθόλου το τρέξιμο, αλλά με τη βοήθεια του προπονητή μου Γιώργου Παναγιωτόπουλου, ενός από τους κορυφαίους αθλητές στίβου, βρίσκουμε τρόπους να αντισταθμίσουμε την αεροβική προπόνηση μέσα από μια ποικιλία ασκήσεων στο γυμναστήριο». 

Ποιο είναι το κίνητρο που οδηγεί την 25χρονη «Sak-Attack» σε τέτοιες σκληρές προπονήσεις, εκτός από την Σπαρτιάτικη δύναμη και αντοχή που της χαρίζει την ώρα που αγωνίζεται στα κορτ; «Όλα έχουν να κάνουν με τις πηγαίες δόσεις ενδορφινών που κατακλύζουν τον εγκέφαλο. Είναι κάτι που όχι μόνο κάνει το σώμα μου να αισθάνεται ωραίο, αλλά και την ψυχή μου», λέει η Μαρία. «Νιώθω πολύ ευτυχισμένη τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά από μια προπόνηση, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Για όλους».

THE BEAUTY TEAM