Μια επαγγελματική ματιά στο μαλλί του Στέφανου Τσιτσιπά

mia-epaggelmatiki-matia-sto-malli-tou-stefanou-tsitsipa
ΤΡΙΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

«Ποτέ σαμπουάν, μόνο μαλακτικό», είπε ο ίδιος, με δυο Έλληνες κομμωτές να αναλύουν το ζήτημα.

Ο «Μέγας» Στέφανος Τσιτσιπάς είναι γεννημένος να μοιράζει συγκινήσεις και μοναδικές στιγμές ακόμη και όταν «παίζει» με τα social media. Όταν πριν από λίγο καιρό οι θαυμαστές του δημιούργησαν ένα Twitter Q&A σχετικά με τη ρουτίνα περιποίησης των πλούσιων, μακριών και καστανόξανθων μαλλιών του, ζητώντας από τον ίδιο να κάνει μια αποκάλυψη, ο Στέφανος δεν άργησε να ανταποκριθεί στο αίτημα των ακόλουθών του: «Ποτέ σαμπουάν, μόνο μαλακτικό», έγραψε. 
Πολύς ντόρος είχε προκληθεί επίσης λίγο καιρό νωρίτερα στο Instagram, όταν σε μια live συζήτηση με την Naomi Osaka, ο Τσιτσιπάς έπεισε την κορυφαία Ασιάτισσα τενίστρια να χρησιμοποιεί ένα μείγμα από ελληνικό ελαιόλαδο, wasabi, ξύδι και μαγιονέζα για τα σγουρά μαλλιά της, κάτι που κάνει και αυτός. 
«Αυτό μπορεί να έμοιαζε με αστείο, αλλά ίσως είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα να παραλείπει κάποιος το σαμπουάν και να πηγαίνει κατευθείαν σε μια μαλακτική μάσκα μαλλιών», αναφέρει σχετικό άρθρο του Association of Tennis Professionals (ATP). 
Ο Dave Seminara, δημοσιογράφος, συγγραφέας και συνεργάτης του επίσημου ενημερωτικού ιστότοπου της Ένωσης Επαγγελματιών Αντισφαιριστών, προκειμένου να μπει βαθύτερα στο νόημα της ανάρτησης του Τσιτσιπά στο Twitter και της συμβουλής που έδωσε στην Osaka, αναζήτησε δυο Έλληνες κομμωτές -τα αδέλφια Γιώργος και Γρηγόρης Βερλίγκας. 

Όπως γράφει ο Seminara, οι δυο κομμωτές τόνισαν ότι η παράλειψη του σαμπουάν δεν είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα. «Ποτέ δεν είχα έναν πελάτη που δεν θέλει σαμπουάν», δήλωσε ο Γιώργος, ο οποίος κόβει, πλένει και χτενίζει εδώ και 30 χρόνια, προσθέτοντας: «Είναι λάθος να μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν, επειδή απλά δεν θα έχετε ποτέ καθαρά μαλλιά. Το μαλακτικό, όσο αγνό, φυτικό και χειροποίητο, δεν απομακρύνει ρύπους, σμήγμα, υπολείμματα προϊόντων styling και ιδρώτα -που ειδικά ο Στέφανος, χύνει τόνους από αυτόν σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα». 
Όταν ο Seminara τους ρώτησε αν θα έκαναν μια εξαίρεση όταν ο Τσιτσιπάς επισκεπτόταν το κομμωτήριό τους, οι αδελφοί Βέρλιγκα ήταν κάθετοι: «Όχι, αυτό δεν είναι δυνατό», είπαν. «Εάν ποτέ ο Στέφανος μάς κάνει την τιμή να επισκεφθεί το κομμωτήριό μας θα έχει από εμάς δωρεάν κούρεμα, χτένισμα ή ανανέωση χρώματος εάν θέλει,  αλλά ποτέ δεν θα τον αφήναμε να φύγει από το μαγαζί μας χωρίς ένα καλό λούσιμο».
 
Λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσιότητα που πήρε η ανάρτηση του Στέφανου στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο TennisTonic.com, η ρεπόρτερ Blair Henley ζήτησε από τον Τσιτσιπά να εξηγήσει τι σήμαινε αυτή η δήλωσή του: «Δεν είναι απολύτως αλήθεια, αλλά μια μικρή δόση αλήθειας. Έχω έναν φίλο που μου πρότεινε να χρησιμοποιώ μαλακτικό στα μαλλιά μου τις μισές ημέρες της εβδομάδας και τις υπόλοιπες μέρες να λούζομαι κανονικά με σαμπουάν, αλλιώς τα μαλλιά μου θα είναι πολύ λιπαρά», εξήγησε ο Στέφανος στο TennisTonic.com, συμπληρώνοντας: «Ήταν απλώς ένα αστείο!».

Στη φωτό, η Henley, μαζί με το δίδυμο του τελικού του προχθεσινού Ρολάν Γκαρός -Τσιτσιπά και Djokovic.

THE BEAUTY TEAM