Το καλοκαιρινό grooming της γενειάδας

to-kalokairino-grooming-tis-geneiadas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Επαγγελματικές συμβουλές από έναν φημισμένο μπαρμπέρη για να αποκτήσετε το πιο στιλάτο μούσι στην πιο ζεστή εποχή του χρόνου.

Εάν μεγαλώσατε μια όμορφη γενειάδα μέσα στην πολύμηνη καραντίνα, είναι πολύ πιθανό να μην θέλετε να την αποχωριστείτε πλέον. Ωστόσο, επειδή οι τρίχες του προσώπου σας είναι πιο σκληρές και πυκνές από εκείνες στο κεφάλι σας, είναι ένα γεγονός που αφήνει τη γενειάδα και το πρόσωπό σας αντιμέτωπα με ένα πλήθος προβλημάτων και ερεθισμών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η γενειάδα απειλεί την υγεία του δέρματος των ανδρών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επειδή η υγρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής βοηθά στην συσσώρευση βλαβερών μικροοργανισμών και μικροβίων, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή λοίμωξη του δέρματος, όπως η ερεθιστική θυλακίτιδα και η βακτηριακή θυλακίτιδα. Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, η συστηματική χρήση μάσκας πάνω από μια πυκνή γενειάδα πολλαπλασιάζει το φαινόμενο maskne (τον δερματολογικό νεολογισμό, που δημιουργήθηκε για να περιγράψει την ακμή που προκαλείται από τη χρήση μάσκας προσώπου ακόμη και σε άτομα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν βιώσει εξάρσεις ακμής). 

«Τους επόμενους τρεις μήνες το πρόσωπό σας θα υφίσταται αδιάκοπη θερμότητα και υψηλότερη συγκέντρωση ρύπων- και χωρίς να ξεχνάμε ότι η χρήση μάσκας κατά του Covid είναι υποχρεωτική σε αρκετές περιπτώσεις εργασιακού, γυμναστηριακού ή γενικότερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και η ανάγκη για σωστή περιποίηση της γενειάδας καθίσταται ακόμη πιο σημαντική», λέει o Robert McMillen, φημισμένος μπαρμπέρης στο Μανχάταν και επίσημος πρεσβευτής της σειράς L'Oréal Men Expert στις ΗΠΑ. 

«Όλα εξαρτώνται από το πώς φροντίζετε τη γενειάδα σας τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να χάσετε το στιλ σας. Αντί να την ξυρίσετε, τριμάρετέ την. Εάν την επιθυμείτε πυκνή, τουλάχιστον μην την αφήσετε ανεξέλεγκτη», συμβουλεύει ο McMillen, εξηγώντας: «Στην γενειάδα ισχύει ό,τι ακριβώς και στα μαλλιά. Δεν σταματάτε να κουρεύετε, να τριμάρετε ή και να ξυρίζετε όσες τρίχες θεωρείται ατίθασες ή αναντίστοιχες με το σχήμα του προσώπου σας και του στιλ σας». Και εδώ ακριβώς είναι το μυστικό, που μοιράζεται ο έμπειρος μπαρμπέρης: «Τα γένια δεν μεγαλώνουν για να κρύψουν το πρόσωπο, αλλά για να αναδείξουν την πιο αρρενωπή εικόνα κάθε άντρα-και σε καμία περίπτωση, την “άγρια” πλευρά σας. Γι’ αυτό και όλα εξαρτώνται από το σχήμα του προσώπου και κατά πόσον η φροντίδα της γενειάδας σας θα κάνει την όψη σας πιο συμμετρική και ελκυστική», λέει ο McMillen, δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές καλοκαιρινής γενειάδας για κάθε σχήμα προσώπου. 

- Εάν το πρόσωπό σας είναι στρογγυλό ή τετράγωνο, είναι προτιμότερο να αφήσετε περισσότερο μήκος στο κάτω μέρος του πιγουνιού, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις πλευρές με μετρημένες και συμμετρικές ψαλιδιές. Έτσι, το πρόσωπό σας θα δείχνει πιο μακρόστενο με φυσικό τρόπο.

- Εάν έχετε μακρόστενο πρόσωπο και οι γωνίες των παριών είναι έντονες προς το πιγούνι, τότε το μούσι σας θα πρέπει να είναι πιο κοντό σε μήκος και πολύ πιο πλούσιο στα πλαϊνά.

- Στα οβάλ σχήματα προσώπου, οποιαδήποτε μορφή γενειάδας δείχνει ιδανική. «Αλλά εδώ, το σωστό “σβήσιμο” είναι το μεγάλο μυστικό», λέει ο McMillen, εξηγώντας: «Τα μάγουλα και ο λαιμός με έντονη τριχοφυία είναι τα δύο σημεία στα οποία πέφτει αυθόρμητα το βλέμμα των “απέναντι”, και γι’ αυτό απαιτείται επιμελές τριμάρισμα σε σχήμα “U”κατά μήκος του σαγονιού, που ξεκινά κάτω από το κάθε αυτί και καταλήγει χαμηλά, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι τρίχα υπάρχει ενδιάμεσα, απαιτεί ξύρισμα».

THE BEAUTY TEAM