Είναι πλέον ασφαλέστερη μια επέμβαση Brazilian Butt Lift;

einai-pleon-asfalesteri-mia-epembasi-brazilian-butt-lift
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Μια νέα χειρουργική οδηγία μειώνει σημαντικά τους κινδύνους και ανεβάζει τους γλουτούς όσο ψηλά επιθυμείτε, χωρίς το ρίσκο μιας πνευμονικής εμβολής!

Oι επεμβάσεις ανόρθωσης γλουτών ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τύπος αισθητικής χειρουργικής την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), ωστόσο, παρά τη δημοτικότητά τους, τα στοιχεία δείχνουν ότι η διαδικασία είναι εξαιρετικά επώδυνη έως και επικίνδυνη. Στον επίσημο ιστότοπο της ASPS διαβάζουμε ότι οι ασθενείς με χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος γλουτών έχουν ποσοστό ικανοποίησης 95%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Οι ειδικοί προειδοποιούν για προβλήματα όπως αιμορραγία, λοίμωξη και κακή επούλωση πληγών, συνδυαστικά με άλλες, πιο δυσοίωνες επιπλοκές. 

«Ένα ζευγάρι ανυψωμένων γλουτών “brazilian style” μπορεί να φαίνεται σαν μια πολύ πιο ασφαλέστερη επιλογή σε σχέση με τα εμφυτεύματα στο στήθος, καθώς η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη λίπους από άλλες περιοχές του σώματος και την εμφύτευση του στα οπίσθια, αλλά υπάρχει ένας εξίσου σοβαρός κίνδυνος που εμφανίζει έναν ρίσκο θανάτου 1: 3.000, από όλες τις διαδικασίες πλαστικής χειρουργικής», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Dr. Sanjay Grover, μέλος της ASPS, εξηγώντας: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος φαίνεται ότι είναι μία επιπλοκή η οποία ονομάζεται “λιπώδης εμβολή”, η οποία συχνά προκαλείται από λάθος χειρισμό του χειρουργού και μπορεί να αποβεί μοιραία».

Στη παρακάτω φωτογραφία, εικονίζεται το 29χρονο μοντέλο Joselyn Cano (γνωστή και ως «Η Μεξικάνα Kim Kardashian), η οποία πέθανε στις 7 Δεκεμβρίου του 2020 έπειτα από μια  αποτυχημένη διαδικασία Brazilian Butt Lift στην Κολομβία.

Αλλά σύμφωνα με νεότερες επιστημονικές οδηγίες, οι πλαστικοί χειρουργοί ανακάλυψαν έναν εντελώς ασφαλή τρόπο για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική επέμβαση Βραζιλιάνου Butt Lift. 
«Ναι, οι διαδικασίες BBL (Brazilian Butt Lift) συνεχίζουν να είναι σε ζήτηση σε όλον τον κόσμο αυτή τη στιγμή, παρόλο που ο μεγαλύτερος κίνδυνος οφείλεται στο ότι το λίπος που μεταμοσχεύεται κατά τη διαδικασία της επέμβασης πρέπει να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να περάσει από τους πνεύμονες», λέει στο NewBeauty ο πλαστικός χειρουργός Dr. Jeffrey Yager. «Και τότε, πιθανώς να δημιουργηθεί λιπώδης εμβολή». 
Αλλά, έπειτα από αλλεπάλληλες επιστημονικές συζητήσεις σε ιατρικά συνέδρια, η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών δημιούργησε 
μια ειδική ομάδα για την αξιολόγηση αυτού του ζητήματος, παρουσιάζοντας νέες οδηγίες για τη βελτίωση της ασφάλειας. 

«Αυτές οι οδηγίες περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της τοποθέτησης λίπους στον επιφανειακό υποδόριο χώρο, ή στον μυ, και όχι στους βαθύτερους μύες όπου υπάρχουν μεγάλα αγγεία και αυξάνουν τον κίνδυνο μεταφοράς του λίπους στους πνεύμονες και στην καρδιά», αναφέρει ο Dr. Yager. «Συζητήθηκε επίσης το μέγεθος των χρησιμοποιούμενων σωληνίσκων καθώς και η θέση της τοποθέτησης, με  τους ενημερωμένους πλαστικούς χειρουργούς που εκτελούν τακτικά BBLs να λένε ότι αυτές οι συστάσεις βοήθησαν στη βελτίωση του ποσοστού ασφάλειας της επέμβασης». 
Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, η διατήρηση του μεταμοσχευμένου λίπους πάνω από τους γλουτιαίους μυς και όχι μέσα στους μυς –αποφεύγοντας το κάτω εσωτερικό τεταρτημόριο όπου βρίσκονται τα αιμοφόρα αγγεία-, διασφαλίζει ότι η ασθενής θα έχει πολύ μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας της υγείας της και γρηγορότερης ανάρρωσης. Ταυτόχρονα μειώνει τον πόνο και όποια άλλη επιπλοκή οφείλεται στα αιμοφόρα αγγεία. «Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτή η νέα χειρουργική οδηγία πρέπει να εφαρμόζεται από πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος έχει λάβει επίσημη επιστημονική ενημέρωση από την ASPS και την ABS (American Board of Surgery)», λέει ο Dr. Yager, τονίζοντας: «Σε όλον τον κόσμο, αλλά ειδικότερα στις ΗΠΑ, όπως και σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής, οι ανεξέλεγκτες ιδιωτικές κλινικές πλαστικής χειρουργικής που διαφημίζονται ως ειδικοί στις επεμβάσεις Brazilian Butt Lift, αποτελούν μια αληθινή μάστιγα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμη και η πιθανή τήρηση της νέας οδηγίας μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή μιας ασθενούς». 

THE BEAUTY TEAM