Ένας τέλειος τρόπος να απολαύσετε καλοκαιρινό καλαμπόκι

kalampoki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Συνδυάστε καλαμπόκι και σοταρισμένα λαχανικά εποχής και απολαύστε ένα υπέροχο καλοκαιρινό γεύμα, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, χρώμα και νοστιμιά.

Το καλαμπόκι πρωταγωνιστεί το καλοκαίρι και σίγουρα μας ταξιδεύει στα παιδικά μας χρόνια. Μπορούμε, όμως, να το απολαύσουμε με ακόμη πιο υγιεινό και καλοκαιρινό τρόπο, με την παρακάτω συνταγή που φέρνει αρώματα καλοκαιριού σε ένα πιάτο, πλούσιο σε βιταμίνες και γεύση.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σοτάρετε λαχανικά εποχής και να τα συνδυάσετε με καλαμπόκι και μυρωδικά.

Θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (περίπου 4), 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες μπάμιες, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, 1 ψιλοκομμένη πιπεριά jalapeño, 1 φλιτζάνι καλαμπόκι, 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια καθαρισμένα και στραγγισμένα, 1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο, 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σε λίγο παραπάνω από μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις μπάμιες και σοτάρετε για 3 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και τη jalapeño και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέστε το καλαμπόκι και σοτάρετε για 5 λεπτά. Ανακατέψτε τα φασόλια και μαγειρέψτε τα για 2 λεπτά και τέλος προσθέστε το κόλιαντρο και πασπαλίστε αλάτι και πιπέρι. Αν επιθυμείτε, γαρνίρετε με ντοματίνια.