Χάστε πολλά κιλά σε ένα μήνα πίνοντας κάθε μέρα matcha!

xaste-polla-kila-se-ena-mina-pinontas-kathe-mera-matcha
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Όλοι οι λόγοι που διατροφολόγοι, δερματολόγοι και celebrities εξυμνούν αυτό το ρόφημα.

Έχουμε δει πολλούς ειδικούς στο αδυνάτισμα να επαινούν τα αντιοξειδωτικά ροφήματα όπως το πράσινο τσάι, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα τελευταία με το τσάι matcha δεν έχει προηγούμενο.
«Αυτή η σκούρα πράσινη σκόνη είναι φτιαγμένη από τα φύλλα ενός υψηλής ποιότητας βοτάνου, που ονομάζεται tencha, και το οποίο προέρχεται αποκλειστικά από την ευρύτερη περιοχή της πόλης Κιότο -πρώην αυτοκρατορικής πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Η ιαπωνική λέξη matcha σημαίνει ακριβώς “λεπτή σκόνη”, με το φυτό tencha απ’ όπου παράγεται, να καλλιεργείται από τον 12ο αιώνα ως ιατρικό βότανο», λέει η δημοφιλής Αμερικανίδα εναλλακτική διατροφολόγος Courtney Swan, συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Ολοκληρωμένης Υγείας του Μέριλαντ. 

Όπως λέει η Swan, επειδή το φυτό είναι σκιώδες, προστατεύεται από το άμεσο ηλιακό φως μειώνοντας έτσι τη διαδικασία φωτοσύνθεσης, κάτι που δημιουργεί αυτό το πλούσιο πράσινο χρώμα και υποκινεί την παραγωγή χλωροφύλλης για να ενισχύσει την ποιότητα των θρεπτικών συστατικών. «Εκτός από την υψηλή χλωροφύλλης, τα φύλλα matcha περιέχουν επίσης τόνους πολυφαινολών, L-θεανίνης, καλίου και φυτικών ινών, κάτι που το καθιστά αυτόματα ένα από τα πιο ισχυρά superfoods στον κόσμο». 

Η ειδικός ισχυρίζεται ότι μόνο ένα φλιτζάνι τσάι matcha παρέχει 6,2 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα goji berries, 7 φορές από τη μαύρη σοκολάτα, 17 φορές από τα βατόμουρα και 60,5 φορές το σπανάκι!
«Οι σύγχρονες σκόνες matcha που κυκλοφορούν παντού στον κόσμο πλέον, διατηρούν στο 100% τα αντιοξειδωτικά πλεονεκτήματα των φύλλων του βοτάνου, και επιπλέον, είναι ενισχυμένα με προσαρμογόνα και προβιοτικά συστατικά για την ενίσχυση της ενέργειας, την προαγωγή της υγείας του δέρματος, την αύξηση του μεταβολισμού και την προώθηση της υγιούς πέψης. Δεν θα βρείτε πουθενά στον κόσμο, ένα τέτοιο φυσικό αδυνατιστικό, λιποδιασπαστικό και ταυτόχρονα αντιγηραντικό ρόφημα», τονίζει η διατροφολόγος, την ίδια στιγμή που πολλές celebrities έχουν ανακηρύξει τα ροφήματα matcha σε Νο1 σύμμαχό τους για γρήγορη απώλεια κιλών πριν τις καλοκαιρινές εμφανίσεις τους με μαγιό. Πρώτη και καλύτερη η Kourtney Kardashian...

Και τα καλά νέα για το matcha συνεχίζονται. Σύμφωνα με την Dr. Debra Jaliman, πιστοποιημένη δερματολόγο από το διοικητικό συμβούλιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματλογίας, και επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή Icahn του δικτύου νοσοκομείων Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το matcha σε κάθε μορφή πρόσληψής του από τον οργανισμό, προστατεύει με μεγάλη ικανότητα το δέρμα από βλάβες που δημιουργούν οι ελεύθερες ρίζες και μειώνει το ρίσκο για φλεγμονή του δέρματος. «Βοηθά επίσης στην αναζωογόνηση του δέρματος, ευνοώντας τη φυσική διαδικασία μεταφοράς περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα, όταν αυτά υποφέρουν από έλλειψη ύπνου, υψηλά επίπεδα στρες, πρόχειρη διατροφή, έλλειψη σωματικής άσκησης, κάπνισμα και άλλους τοξικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες», λέει η δερματολόγος. 

THE BEAUTY TEAM