Ιδέες για υγιεινά, καλοκαιρινά κοκτέιλ χωρίς ζάχαρη

kokteil-ananas
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η εποχή προστάζει κοκτέιλ, αλλά εμείς ξεφεύγουμε από τα καθιερωμένα και τους δίνουμε ένα υγιεινό twist, για να τα απολαμβάνετε χωρίς τύψεις.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι αδιαμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού, πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυσικά δροσιά! Ειδικά τα φρούτα, έχουν τα δικά τους φυσικά σάκχαρα και μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε σε υγιεινά κοκτέιλ χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

Για να φτιάξετε υγιεινά κοκτέιλ, εκτός από φρούτα και λαχανικά θα χρειαστείτε και έναν αποχυμωτή, ενώ μερικά από τα spirits με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τις λιγότερες θερμίδες είναι η βότκα, η τεκίλα, το τζιν, το ουίσκι και το ρούμι. Αν παραγγείλετε κοκτέιλ έξω, να θυμάστε ότι τα πιο υγιεινά είναι η βότκα με σόδα, το τζιν τόνικ, η Paloma, το Bloody Mary ή το Martini. Στο σπίτι, όμως, μπορείτε να φτιάξετε ακόμη πιο υγιεινά και γεμάτα φρεσκάδα κοκτέιλ με τις παρακάτω συνταγές, τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά ή να πάρετε ιδέες.

Spicy Green
Θα χρειαστείτε 6 πράσινα μήλα, 2 αγγούρια, 1 κ.σ. τζίντζερ, 2 σέλερι στικ, ¼ φέτα jalapeno χωρίς σπόρους, 1 μεζούρα τεκίλα. Βάλτε τα φρούτα και τα λαχανικά στον αποχυμωτή για να πάρετε το χυμό τους. Προσθέστε στο σέικερ ¾ του φλιτζανιού από τον χυμό με 1 μεζούρα τεκίλα και πάγο. Χτυπήστε για 20 δευτερόλεπτα και σουρώστε σε ένα ποτήρι με πάγο.

Pineapple Bliss
Θα χρειαστείτε 2 ανανάδες κομμένους σε μεγάλα στικ, 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τον χυμό ενός λεμονιού, 1 μεζούρα ρούμι. Αφού βάλετε στον αποχυμωτή τον ανανά και το τζίντζερ και πάρετε το χυμό τους, βάζετε στο σέικερ ποσότητα χυμού τα ¾ ενός φλιτζανιού με το χυμό λεμονιού και τη 1 μεζούρα ρούμι. Χτυπήστε με πάγο και σουρώστε σε ένα ποτήρι.

Strawberry Dream
Θα χρειαστείτε 3 μήλα, 3 αχλάδια, 12 φράουλες, χυμό από 1 lime, 1 μεζούρα τζιν. Πάρτε τον χυμό των φρούτων σας με τη βοήθεια του αποχυμωτή και προσθέστε τα ¾ του φλιτζανιού στο σέικερ, μαζί με τον χυμό lime, το τζιν και λίγο πάγο. Χτυπήστε για 20 δευτερόλεπτα και σουρώστε σε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο.

tip: Τον χυμό που σας περίσσεψε από τα υπόλοιπα, βάλτε τον στο ψυγείο για 2 ημέρες και καταναλώστε τον είτε σκέτο είτε στα επόμενα κοκτέιλ.