Ξέρετε ποια είναι η πιο ενυδατική τροφή;

karpouzi-xumos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Το αγαπημένο καρπούζι είναι από τις τροφές που μας προσφέρουν φουλ ενυδάτωση, ενώ είναι από τις καλύτερες επιλογές στον καύσωνα.

Με 92% περιεκτικότητα σε νερό δεν είναι απορίας άξιο γιατί το καρπούζι είναι από τις πιο ενυδατικές τροφές που έχουμε στη διάθεσή μας.

Μια μερίδα ενός φλιτζανιού, δηλαδή 154 γραμμαρίων μας παρέχει περισσότερα από 118ml νερό, μαζί με φυτικές ίνες και κάποια πρόσθετα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης βιταμίνης Α, C και μαγνησίου. Ταυτόχρονα, έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, μόλις 46 ανά φλιτζάνι και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, έχει πολύ χαμηλή θερμιδική πυκνότητα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μια μεγάλη μερίδα καρπουζιού περιέχει πολύ λίγες θερμίδες, βοηθώντας στην απώλεια βάρους, ενώ φέρνει το αίσθημα κορεσμού και μειώνει την όρεξη.

Σημειώστε ότι το καρπούζι είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου, το οποίο έχει φανεί ότι μειώνει το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα, κάτι που έχει συνδεθεί με ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτης.

Απολαύστε το σκέτο, παγωμένο, σε smoothie, στις σαλάτες σας και αφήστε το να σας ενυδατώσει επικουρικά με το νερό που καταναλώνετε.