Η Ana de Armas αναλύει την κουβανέζικη κουλτούρα της ομορφιάς της

i-ana-de-armas-analuei-tin-koubaneziki-koultoura-tis-omorfias-tis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Τα μυστικά της 33χρονης ηθοποιού που θα κάνουν κάθε γυναίκα να θέλει να υιοθετήσει την ρουτίνα ομορφιάς της.

Η Κουβανή ηθοποιός με την απίστευτη φωτογένεια, τα τεράστια εκφραστικά μάτια και το γλυκό χαμόγελο, αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς στη βιομηχανία του κινηματογράφου, με το ίδιο ακριβώς να συμβαίνει και με τη βιομηχανία της ομορφιάς. 

Την ώρα που η Ana de Armas υπέγραφε αποκλειστικό συμβόλαιο με την Estée Lauder ως Global Brand Ambassador του οίκου, η εμφάνισή της ως Bond Girl στην τελευταία ταινία No Time To Die -το τελευταίο James Bond φιλμ με τον Daniel Craig στον πρωταγωνιστικό ρόλο- έφερνε την 33χρονη ηθοποιό ένα σκαλί πριν την παγκόσμια καταξίωση. Και λέμε ένα σκαλί πριν, καθώς η ταινία έχει ολοκληρωθεί από πέρσι, αλλά εξαιτίας των συνεπειών που δημιούργησε στην κινηματογραφική βιομηχανία ο κορωνοϊός, το No Time To Die αναμένεται να βγει στον αέρα τον προσεχή Οκτώβριο.

Ωστόσο, η Ana de Armas αποκαλύπτει ότι τον καιρό της καραντίνας βρήκε μια καλή ευκαιρία να περνά για μήνες σαν ένα ανέμελο Σαββατοκύριακο μακράς διάρκειας. «Είχα την μοναδική ευκαιρία να αποφορτιστώ για τα καλά από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις βρίσκοντας άπλετο χρόνο να ασχοληθώ με την επιδερμίδα μου, να κανακεύω το πρόσωπό μου συχνότερα, να απλώνω με χαλαρές ιεροτελεστίες τις κρέμες και τα serum μου, να βυθίζομαι για ώρες στη μπανιέρα μου και να απολαμβάνω όλη αυτή τη ραστώνη, σαν αυθεντική Κουβανέζα. Και σαν τέτοια, δεν σταμάτησα φυσικά να δημιουργώ σπιτικές μάσκες ομορφιάς με ό,τι φρέσκο φρούτο και λαχανικό υπήρχε στο ψυγείο μου, απλώνοντας ακόμη και μπίρα στα μαλλιά μου. Έτσι έκανε η γιαγιά μου στην Αβάνα, έτσι έμαθα και από τη μαμά μου πολλά χρόνια αργότερα. Σ’ αυτούς τους μήνες αφοσίωσης στην λιτή και απέριττη κουβανέζικη ρουτίνα ομορφιάς είδα και ένιωσα μεγάλη διαφορά στο δέρμα μου», λέει η Ana de Armas.   

«Μεγαλώνοντας στην Κούβα, ήμουν πάντα έξω στον ήλιο και στην παραλία, χωρίς να έχω καλή αίσθηση της φροντίδας του δέρματός μου. Τώρα που μεγαλώνω είμαι πιο ενήμερη για το πόσο σημαντικό πράγμα είναι, επειδή εκτός από τον ήλιο, έχω να αντιμετωπίσω τα βαριά μακιγιάζ για τα γυρίσματα των ταινιών, που μπορεί να διαρκέσουν και πέντε συνεχόμενους μήνες –όπως συνέβη με το No Time To Die. Η καραντίνα, μόνο χαρά πρόσφερε στο δέρμα μου», αναφέρει η ηθοποιός.

Σύμφωνα με συνεντεύξεις της, η Ana de Armas είναι μια τυπική Κουβανή όσον αφορά στην προσέγγιση της ομορφιάς της. «Όσο πιο λίγα καλλυντικά και σύνεργα makeup υπάρχουν στο ράφι σας, τόσο το καλύτερο για την υγεία της επιδερμίδας σας», λέει, προσθέτοντας: «Όταν είμαι στο σπίτι, προτιμώ να δίνω στο δέρμα μου ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ, με τη βοήθεια μιας κρέμας και ενός ορού, που απλώνω αμέσως μετά από έναν καλό καθαρισμό του προσώπου μου». Η ίδια ορκίζεται στη νέα βελτιωμένη έκδοση του Concentrate του La Mer, ενός ορού-ελιξίριο νέας γενιάς, και σε μια στρώση κόκκινου κραγιόν στα χείλη, στην ίδια ακριβώς απόχρωση που λάτρευε και η Marilyn Monroe (σ.σ.: Εάν δεν το γνωρίζετε, η Ana de Armas δεν θα είναι μόνο το νέο Bond Girl, αλλά και πρωταγωνίστρια στο επερχόμενο φιλμ του Netflix με τίτλο «Blonde», όπου υποδύεται τη θρυλική Marilyn). 

Μιλώντας για το εάν και κατά πόσο η κουβανέζικη ιδιοσυγκρασία της επηρέασε θετικά ή αρνητικά την καριέρα της στο Χόλιγουντ, η Ana de Armas, λέει: «Μάλλον, κατέρριψα πολλά στερεότυπα. Και, όπως και πολλές άλλες λατίνες ηθοποιοί στην ιστορία, οι οποίες δημιούργησαν απίστευτο αντίκτυπο στην κινηματογραφική βιομηχανία, έτσι κι εγώ, ήθελα διαρκώς να αναδεικνύω τις πολυπολιτισμικές επιρροές του λαού μου στην παγκόσμια ιστορία, πολιτική και τέχνη, όπως και την πολυπλοκότητα έκφρασης του κουβανέζικου χαρακτήρα μου, αντί να μένω μόνο στην επιφάνεια του τι θέλουν να περιμένουν οι άνθρωποι από μια λατίνα γυναίκα και ηθοποιό. Ωστόσο, ο ερωτισμός, η φυσική ομορφιά, η ανεμελιά και η υψηλή ενέργεια της Κουβανής που κουβαλώ μέσα μου δεν μπορούν ποτέ να κρυφτούν σε κανένα ρόλο μου. Ακόμη και όταν υποδύομαι την Marilyn Monroe». 

THE BEAUTY TEAM