Ο ειδικός συμβουλεύει: πώς να φάτε υγιεινά στα ταβερνάκια το καλοκαίρι

xtapodi-taberna
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Το ταβερνάκι δίπλα στο κύμα είναι must το καλοκαίρι. Για να φάμε, όμως, και να μην μας… φάει, ο Κλινικός Διαιτολόγος MSc, Γιώργος Μίλεσης, μας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές.

Ίσως η καλύτερη εικόνα του καλοκαιριού μετά το μπάνιο είναι ένα τραπέζι πλούσιο σε μεζέδες δίπλα στη θάλασσα, που θα τσιμπολογήσουμε με την παρέα μας. Πολλές φορές, όμως, αυτό το τσιμπολόγημα είναι το χειρότερο.

Ο λόγος είναι ότι με το τσιμπολόγημα τρώμε 30-40% περισσότερες μπουκιές σε σχέση με το να είχαμε μπροστά μας τη δική μας ατομική μερίδα και 300% περισσότερη ενέργεια, δηλαδή θερμίδες, καθώς δεν τρώμε 5 κομματάκια από 5 πιατάκια, αλλά από 5 κατσαρόλες.

Πέραν τούτου, στα ταβερνάκια τις περισσότερες φορές τα πιάτα είναι τηγανητά, κάτι που δικαιολογεί τις έξτρα θερμίδες και τα λιπαρά.

Αν θέλετε, όμως, να βγείτε… αλώβητοι από το φετινό καλοκαίρι, έχετε υπ’ όψιν σας τα εξής:

  • Προτιμήστε να έχετε τη δική σας μερίδα, για να ελέγχετε την ποσότητα που θα καταναλώσετε
  • Μην επιλέξετε κάτι τηγανητό και δώστε έμφαση σε σαλάτες και λαχανικά
  • Προσέξτε πόσο θα πιείτε, γιατί καλό το ούζο, αλλά… βαράει!


Γιώργος Μίλεσης MSc Κλινικός Διαιτολόγος
[email protected]
www.milessis.gr 
FB page: milessisgeorge