5 «καλλυντικά» μυστικά για να έχετε όλη μέρα δροσερό δέρμα ακόμη και στον καύσωνα

5-kalluntika-mustika-gia-na-exete-oli-mera-drosero-derma-akomi-kai-ston-kausona-kalluntika-mustika-gia-na-exete-oli-mera-drosero-derma-akomi-kai-ston-kausona
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Οι πιο cool ιδέες για να αντισταθείτε στις καλοκαιρινές θερμικές επιθέσεις, χωρίς ανεμιστήρες και air condition.

Ακόμα και τις πιο ήπιες καλοκαιρινές μέρες, δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσετε έξω -πόσω μάλλον για να γυμναστείτε- χωρίς να νιώστε σχεδόν αμέσως δυσφορία, υπερθέρμανση προσώπου και σώματος, συνδυαστικά με ποτάμια ιδρώτα που τρέχουν από παντού. Αλλά το ίδιο μπορεί να συμβαίνει καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ακόμη και όταν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι, την ώρα που η εξωτερική θερμοκρασία θυμίζει καμίνι. Και δεν είναι μόνο το μακιγιάζ που λιώνει, το χτένισμα που καταστρέφεται ή τα ρούχα που κολλάνε πάνω σας. Είναι η ραγδαία αφυδάτωση που δημιουργείται στην επιδερμίδα και οι διαρκείς ερυθριάσεις και η αύξηση της λιπαρότητας, εξαιτίας της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών του δέρματος.    
Δυο δημοφιλείς beauty experts, έχουν μερικές «καλλυντικές» λύσεις που θα σας αφήνουν δροσερές και ψύχραιμες όλη μέρα χωρίς να χρειάζεται να κάθεστε κάτω από ένα κλιματιστικό.

«Η μέντα είνα ένα από τα πιο αναζωογονητικά συστατικά της φύσης, χάρη στην “ψυκτική” ιδιότητα της μενθόλης που παράγεται από τα έλαια του βοτάνου», λέει η Nicole Lam, beauty blogger και σύμβουλος εκπαίδευσης στην Estee Lauder, συμβουλεύοντας: «Κάθε πρωί, επιλέξτε να πλένετε και να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με λοσιόν που περιέχουν μέντα -θα διαπιστώσετε μια έντονη αίσθηση “ψύξης” και τόνωσης που διαρκεί για πολλές ώρες. Όμως, εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο στο έλαιο μέντας, δοκιμάστε κάποιο καθαριστικό με ευκάλυπτο, με το συγκεκριμένο φυτό να αποτελεί και ένα εξαιρετικό δροσιστικό μέσο όταν χρησιμοποιείτε αφρόλουτρα που το περιέχουν στη σύνθεσή τους». 

«Να έχετε πάντα μαζί σας ένα cooling gel», λέει η Marian Woo, makeup artist και beauty influencer, εξηγώντας: «Συνήθως, αυτά τα προϊόντα είναι δημιουργημένα για να ανακουφίζουν από μώλωπες, οιδήματα και διαστρέμματα, με το εκχύλισμα από βότανο και μενθόλη να εμφανίζει άμεση ανακουφιστική δράση.  Ωστόσο, επειδή αυτά τα προϊόντα έχουν έντονες ψυκτικές ιδιότητες λόγω των συστατικών τους, μπορούν να απλωθούν στο δέρμα χαρίζοντας μακρά δροσιστική απόλαυση». 
Ωστόσο, δεν είναι σκόπιμο να τα απλώνετε στην επιδερμίδα του προσώπου. Για εκείνη την περιοχή, μπορείτε να επιλέξετε ένα γαλάκτωμα-cooling gel για το πρόσωπο με αληθινό βρώσιμο γιαούρτι. Το Korres-Γιαούρτι-Cooling Gel After Sun είναι ίσως το πιο δημοφιλές προϊόν στην κατηγορία του, δερματολογικά ελεγμένο, μη φαγεσωρογόνο και κατάλληλο για vegetarians. Απλώστε στο πρόσωπο αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο, επαναλαμβάνοντας δυο έως τρεις φορές όσο βρίσκεστε μέσα στο γραφείο ή στο σπίτι.

Η Lam δίνει μια πολύ καλή ιδέα αυτοσχέδιας θεραπείας κατά της υπερθέρμανσης του δέρματός σας εν ώρα εργασίας: «Γεμίστε ένα θερμός με παγωμένο πράσινο τσάι, το οποίο είναι καλύτερα να έχετε φτιάξει μόνη σας στο σπίτι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών που περιέχουν τα έτοιμα ροφήματα τσαγιού. Επίσης, προμηθευτείτε μερικά βαμβακερά πετσετάκια στο μέγεθος του προσώπου σας, εμποτίζοντάς τα με το παγωμένο τσάι κάθε μισή ή μια ώρα και απλώνοντάς τα σε όλο το πρόσωπό σας σαν μάσκα επί 5 λεπτά». 

«Για να μείνετε δροσερές όλη νύχτα μέχρι το επόμενο πρωί, απλώστε στο πρόσωπο και το σώμα σας μια ενυδατική και δροσιστική κρέμα-gel με σύνθεση που περιέχει ανακουφιστική λεβάντα, δροσιστικό αγγούρι, αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι και αντιγηραντικές βιταμίνες E και Β5, για ενίσχυση της άμυνας της επιδερμίδας ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και ολονύχτια καταπράυνση από ερεθισμούς», συστήνει η Woo.

«Σε κάθε περίπτωση -και κάθε ώρα της ημέρας-, τα σπρέι προσώπου είναι το Α και το Ω», λέει η Lam, εξηγώντας: «Δεν είναι μόνο το γεγονός πως είναι πολύ βολικά στη χρήση τους ανά πάσα στιγμή, δροσίζοντας, ενυδατώνοντας και αναζωογονώντας την επιδερμίδα, αλλά επιπλέον κρατούν το μακιγιάζ σταθερό κάθε φορά που ψεκάζετε. Ωστόσο, το πιο σημαντικό τους ατού, είναι πως τα face mists αναπληρώνουν άμεσα τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας, επαναφέροντας την ισορροπία και καταπραΰνοντας ακόμη και έντονες κοκκινίλες ή άλλους ερεθισμούς από την έντονη θερμότητα του εξωτερικού περιβάλλοντος». 

THE BEAUTY TEAM