Το μακιγιάζ ματιών με μαργαριτάρια αποθεώνει το αρχαίο ελληνικό κάλλος

to-makigiaz-mation-me-margaritaria-apotheonei-to-arxaio-elliniko-kallos
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Πώς αυτό το υπέρλαμπρο «τρικ» του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο, δημιούργησε μια παγκόσμια τάση καλοκαιρινής ομορφιάς

Στην εμβληματική πασαρέλα του Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η δημιουργική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, θέλησε να βάλει τον κόσμο στο πνεύμα των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, παρουσιάζοντας τη συλλογή Dior's Cruise 2022 αντλώντας όλη την έμπνευσή της από την αρχαία ελληνική παράδοση. Αλλά αυτό που εντέλει έκλεψε την παράσταση ήταν οι πέρλες που διακοσμούσαν το μακιγιάζ των ματιών. 
Για ποιο λόγο επέλεξε αυτό το τρικ η Chiuri για τις «ιέρειες» του πιο συναρπαστικού σόου μόδας που έγινε ποτέ στην Αθήνα; 
Όπως διαβάζουμε στο vogue.com, οι σειρές μαργαριταριών στα βλέφαρα των μοντέλων, όπως και οι χρυσές λεπτομέρειες που στόλιζαν το «αρχαιοελληνικό» χτένισμά τους χάρισαν όση λάμψη και μεγαλοπρέπεια άρμοζε στην κληρονομιά του οίκου Dior,  «που τόσο εμπνευσμένα ταίριαξε η Maria Grazia Chiuri με το αρχαίο ελληνικό κάλλος». 

Ο Peter Phillips υπεύθυνος makeup artist για την Cruise 2022 Dior Collection, λέει: «Το συγκεκριμένο eye makeup, όσο κι αν μοιάζει φουτουριστικό, εντούτοις, αποτελεί μια σαφή αναφορά στην λαμπρότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού». 
Σε μερικά μοντέλα είδαμε μαργαριτάρια στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, σε κάποια άλλα προστέθηκε μια δεύτερη σειρά στις εξωτερικές γωνίες για ακόμη πιο λαμπερή εικόνα, ενώ ορισμένα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με καλυμμένο όλο το κινητό βλέφαρο με μαργαριτάρια, δημιουργώντας μία όψη φωτοστέφανου. 

Δείτε το βίντεο:

Όπως λέει ο Phillips στο vogue.com, για την κολεξιόν Cruise 2022 του Dior δημιουργήθηκε μία limited edition παλέτα πέντε βασικών χρωμάτων. «Κατά βάση όμως χρησιμοποιήθηκε ελάχιστο χρυσό σε όλο το κινητό βλέφαρο και ένας πιο σκούρος τόνος, στο χρώμα της άμμου, στις ρίζες των βλεφαρίδων. Το μακιγιάζ των ματιών ολοκλήρωσε η μάσκαρα Diorshow Overcurl, όχι τόσο για να δημιουργήσω μήκος, όσο για να δώσω περισσότερη ένταση και φυσικότητα».

THE BEAUTY TEAM