Θα κάνατε Botox για να μην ιδρώνετε ποτέ ξανά;

tha-kanate-botox-gia-na-min-idronete-pote-ksana
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Οι ενέσεις νευροτοξίνης και άλλοι 3 επιστημονικοί τρόποι για την εξάλειψη της υπερβολικής εφίδρωσης.

Όσο πιο ζεστό γίνεται το κλίμα τόσο πιο πολύ ιδρώτα θα βιώνετε, ακόμη και εάν δεν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που πάσχουν από υπεριδρωσία, μια παθολογική ιδιοπαθή κατάσταση, η οποία επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους χειμώνα-καλοκαίρι.
Για όσους έχουν δοκιμάσει κάθε είδους αντιιδρωτικό προϊόν ώστε να μειώσουν τον έντονο ιδρώτα, ο καθηγητής δερματολογίας στο George Washington University School of Medicine and Health, Dr. Wm. Philip Werschler, συστήνει ανεπιφύλακτα τη χρήση της τεχνολογίας. Έχοντας ερευνητική και κλινική εμπειρία πολλών δεκαετιών στην χρήση λέιζερ, νευροδιαμορφωτών και πληρωτικών ενέσιμων υλικών στην υγεία και τη φροντίδα του δέρματος, ο Dr. Werschler εξηγεί στο New Beauty: «Υπάρχουν πολλές αιτίες μη φυσιολογικής εφίδρωσης, όπως ο διαβήτης, οι διαταραχές του θυρεοειδούς, μια ορμονική ανισορροπία ή μεταβολικές καταστάσεις, για να αναφέρω μόνο μερικές. Με μια απλή επίσκεψη στο δερματολόγο σας θα προσδιορίσετε εάν η εφίδρωσή σας είναι μια υπερβολική κανονική εφίδρωση ή πιθανώς μια ανώμαλη εφίδρωση».

Από εκεί και μετά, σύμφωνα με τον ειδικό, οι προτεινόμενες λύσεις του προβλήματος ξεκινούν με την χρήση συνταγογραφούμενων αντιιδρωτικών: «Αυτές οι τοπικές φαρμακευτικές φόρμουλες χρησιμοποιούν το δραστικό συστατικό χλωριούχο αλουμίνιο, το οποίο εμποδίζει τους αδένες να παράγουν ιδρώτα, και αποτελούν γενικά το πρώτο βήμα της θεραπείας», λέει ο Dr. Werschler. 

Σε δεύτερο στάδιο ενδέχεται ο δερματολόγος σας να προτείνει μια πολύ δημοφιλή και γρήγορη θεραπεία για την εξάλειψη της εφίδρωσης, η οποία αφορά στις ενέσεις νευροτοξίνης (Botox) απευθείας στην περιοχή του σώματος που συνήθως ιδρώνει υπερβολικά, παραλύοντας τα νεύρα που κινητοποιούν τους ιδρωτοποιούς αδένες. «Μπορούμε να εγχύσουμε νευροτοξίνη στις μασχάλες, στις παλάμες, στα πέλματα των ποδιών και ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής για να μειώσουμε την εφίδρωση», λέει ο Dr. Werschler, «με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή εντός δύο εβδομάδων από τη θεραπεία και μπορούν να διαρκέσουν έως και 6-9 μήνες». 

Η τρίτη λύση που προτείνει ο δερματολόγος αφορά σε προσεγγίσεις υψηλής τεχνολογίας. Ενώ οι ενέσεις νευροτοξίνης παραμένουν το χρυσό πρότυπο για μια γρήγορη και εύκολη διόρθωση του προβλήματος της έντονης εφίδρωσης, εάν έχετε αποστροφή στις βελόνες, ο Dr. Werschler αναφέρει ότι υπάρχει μια ποικιλία από θεραπείες στο ιατρείο ή ακόμη και στο σπίτι, που μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου καλά. «Υπάρχουν μηχανές που τροφοδοτούν ηλεκτρικό ρεύμα στους αδένες του ιδρώτα, χάπια που μπορούν να μειώσουν την ικανότητα του σώματος να ιδρώνει, όπως και ισχυρές ιατρικές μηχανές όπως τα λέιζερ ή το MiraDry που καταστρέφουν τους ιδρωτοποιούς αδένες», λέει, εξηγώντας: 

«Το MiraDry χρησιμοποιεί ελεγχόμενη, θερμική, ηλεκτρομαγνητική ενέργεια για να καταστρέψει τους στοχευμένους αδένες του ιδρώτα, αφήνοντας το ανώτερο στρώμα του δέρματος αβλαβές. Τα λέιζερ με το υψηλής τεχνολογίας σύστημα Fotona, καταστρέφουν μόνιμα τους μασχαλιαίους αδένες του ιδρώτα με φωτοεκλεκτική θέρμανση του ιστού του αδένα χωρίς να καταστρέφουν τον περιβάλλοντα ιστό. Αυτές οι θεραπείες είναι μόνιμες, καθώς μόλις αφαιρεθούν αυτοί οι αδένες, δεν έχουν την ικανότητα να αναδημιουργηθούν». 

THE BEAUTY TEAM