3 πολύ απλά κόλπα για άθραυστο μανικιούρ στις διακοπές

3-polu-apla-kolpa-gia-athrausto-manikiour-stis-diakopes-polu-apla-kolpa-gia-athrausto-manikiour-stis-diakopes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ένας εξπέρ μοιράζεται τα επαγγελματικά μυστικά που θα απογειώσουν υγεία και την ομορφιά των νυχιών σας όλο το καλοκαίρι.

Η ζωή στις διακοπές είναι τέλεια, αλλά το καλοφτιαγμένο μανικιούρ σας μπορεί να υποφέρει. «Το κλειδί για ένα καλό μανικιούρ είναι τα υγιή νύχια τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια», λέει o celebrity nail artist Tom Bachik, o οποίος είναι ο αγαπημένος μανικιουρίστ διασημοτήτων όπως η Jennifer Lopez, της Kim Kardashian και της Kerry Washington. 

«Και οι δυο μεγαλύτεροι μπελάδες των νυχιών σας κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών είναι το ξεφλούδισμα και οι μολύνσεις», λέει ο Bachik στο Allure, εξηγώντας: 
«Μετά από μερικές μέρες στον ήλιο και τη θάλασσα υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικρά σπασίματα στην ονυχαία πλάκα και στις άκρες των νυχιών, όπου συνδυαστικά με άλλους μικροτραυματισμούς, μπορεί να θέσουν τα νύχια σας σε μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης, αφού μια ανοιχτή πληγή λειτουργεί σαν ανοικτή πρόσκληση για τα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα», λέει ο ειδικός, προτείνοντας τις εξής 3 απλές συμβουλές ομορφιάς και υγείας των νυχιών σας. 
 
1. Ενυδατώνετε τακτικά την επιδερμίδα των χεριών σας με με μια κατάλληλη κρέμα, επιμένοντας στην εφαρμογή ανάμεσα στα δάκτυλα, στη βάση των νυχιών σου και γύρω από τα πετσάκια. 
 
2. Αυξήστε την ενυδάτωση και τη θρέψη των νυχιών με ένα ειδικό έλαιο (το αμυγδαλέλαιο είναι το ιδανικό), το οποίο θα απλώνετε από τη ρίζα έως τις άκρες των νυχιών με ένα πινελάκι μια ώρα πριν βγείτε έξω. Επίσης, κάθε βράδυ, πέντε λεπτά πριν πέσετε για ύπνο, ζεστάνετε λίγη ποσότητα από έλαιο καρύδας και απλώστε το με κινήσεις μασάζ στο δέρμα γύρω από τα νύχια. «Με αυτόν τον τρόπο τα νύχια σας θα είναι καλά ενυδατωμένα, προστατευμένα και θα δείχνουν πάντα περιποιημένα, ανεξάρτητα από το αν τα βάφετε ή όχι», λέει ο Bachik.

3. «Στις διακοπές, δεν είναι ανάγκη να είστε υπερβολικές με το μανικιούρ. Μπορεί οι νέες τάσεις για τη βαφή και την εμφάνιση των νυχιών να είναι δελεαστικές, εντούτοις πρέπει να αφήνετε περιόδους να «ανασάνουν». Όπως λέει ο Bachik, τα νύχια είναι ζωντανοί ιστοί και χρειάζονται οξυγόνο, το οποίο προσλαμβάνουν μέσω της επιφάνειάς τους. Όταν τα βάφετε διαρκώς ή τα καλύπτετε με προσθετικά υλικά, δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να μεγαλώσουν υγιεινά, καθιστώντας τα ευάλωτα στην ξηρότητα, τα σπασίματα και τις μολύνσεις. 

THE BEAUTY TEAM