Η επιστημονική τεκμηρίωση για τις μαλάξεις με ωμό καφέ ενάντια στην κυτταρίτιδα

i-epistimoniki-tekmiriosi-gia-tis-malakseis-me-omo-kafe-enantia-stin-kuttaritida
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Πώς ένα συστηματικό τρίψιμο του δέρματος με κόκκους καφέ μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω στη μείωση της όψης φλοιού του πορτοκαλιού, από κάθε άλλο πανάκριβη αγωγή που γνωρίζετε.

Εάν οι εκατοντάδες χιλιάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με τη χρησιμότητα (ή όχι) της καφεΐνης στη μάχη ενάντια στην κυτταρίτιδα σας εμπνέουν εμπιστοσύνη (ή όχι), υπάρχει και η επιστημονική πλευρά του θέματος, την οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.
«Παρόλο που όλα τα αντικυτταριδικά προϊόντα εγγυώνται ότι η ύπαρξη καφεΐνης στη σύνθεσή τους δημιουργεί μια σημαντική αντιοξειδωτική θωράκιση ενάντια στο τοπικό πάχος, οι επιπτώσεις τους στην κυτταρίτιδα εν τω βάθει δεν είναι τόσο σαφείς», γράφει σε άρθρο της στην μηνιαία επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Medical Reviews η δερματολόγος Dr. Papri Sarkar. «Οι ωμοί κόκκοι καφέ αποτελούν πολύ πιο αποτελεσματικό και φυσικό τρόπο για μείωσης της κυτταρίτιδας», σημειώνει η Dr. Sarka. «Είναι επειδή δημιουργείται ένας συνδυασμός μηχανικής απολέπισης που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα μέσω της τριβής, συνδυαστικά με τη “χημική” ιδιότητα της καφεΐνης να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ένα γεγονός που αναβαθμίζει σχεδόν άμεσα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στις επίμαχες περιοχές των γλουτών και των μηρών, πολύ πιο βαθιά απ’ όσο φαντάζεστε». 

Σύμφωνα με την Dr. Sarka, η φυσική καφεΐνη που απελευθερώνεται από το άμεσο τρίψιμο του δέρματος με ωμούς κόκκους καφέ (οποιασδήποτε ποικιλίας) έχει πολύ ισχυρή λιπολυτική δράση, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το μεταβολισμό του λίπους και την ομοιόμορφη κατανομή του, μειώνοντας σημαντικά την όψη φλοιού του πορτοκαλιού από τις πάσχουσες περιοχές, επειδή, απλά «η καφεΐνη έχει την ικανότητα να διεισδύει μέσα από τα ανώτερα στρώματα του δέρματος στην πηγή του προβλήματος -στα λιπώδη κύτταρα», τονίζει η δερματολόγος, συστήνοντας την πιο απλή αυτοσχέδια κούρα κατά της κυτταρίτιδας: 

«Σε ένα μικρό δοχείο ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας ωμού καφέ (σε κόκκους ή σκόνη), δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και ένα  κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα σε στεγνό δέρμα εκτελώντας μασάζ για 3 λεπτά. Περιμένετε 10 λεπτά για να δράσουν τα συστατικά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό». 
Σύμφωνα με την Dr. Sarka, ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, με τη ζάχαρη να λειτουργεί ως απολεπιστικό κατά των νεκρών κυττάρων, και το ελαιόλαδο να δρα ως καταλύτης στην καλύτερη απορρόφηση του καφέ και της ζάχαρης βαθιά μέσα στα λιποκύτταρα. «Εφαρμόστε αυτή την φυσική μέθοδο τρεις φορές την εβδομάδα, απολαμβάνοντας τα οφέλη της στο σχήμα και την υφή του δέρματός σας μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες», υποστηρίζει η ειδικός.

THE BEAUTY TEAM