Το έξυπνο μακιγιάζ που θα πάρετε μαζί σας στις διακοπές

to-eksupno-makigiaz-pou-tha-parete-mazi-sas-stis-diakopes
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Τα κόλπα που προτείνει ένας celebrity makeup artist για να χωρέσετε στο νεσεσέρ σας τα πάντα, χωρίς να έχετε πάρει σχεδόν τίποτα!

Το μέγα δίλημμα κάθε φορά που ετοιμάζετε μπαγκάζια για διακοπές: Πώς να χωρέσουν όλα τα αγαπημένα σας καλλυντικά μέσα σε ένα μικρό νεσεσέρ. Κι όμως, όλα τα καλά χωράνε. 
Η πρώτη σκέψη είναι να στραφείτε σε αγορές «μίνι» συσκευασιών. Τα travel size προϊόντα είναι αληθινά χαριτωμένα και εξίσου βολικά για τις καλοκαιρινές αποδράσεις αφού χωράνε εύκολα ακόμη και σε ένα μικρό τσαντάκι. Αλλά το καλύτερο από όλα είναι ότι οι μικροσκοπικές εκδόσεις των προϊόντων ομορφιάς δεν διατρέχουν κίνδυνο να αλλοιωθούν από την θερμότητα και την υγρασία του περιβάλλοντος, μιας και οι ποσότητές τους φτάνουν και περισσεύουν μέχρι να επιστρέψετε από τις διακοπές, διατηρώντας όλες τις ιδιότητές τους ακμαίες και ασφαλείς.

Ωστόσο, ένας δημοφιλής makeup artist του Χόλιγουντ, ο Gianpaolo Ceciliato, στου οποίου τη λίστα βρίσκουμε πελάτισσες σαν την Kate Hudson και την Emily Ratajkowski, αποδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάθε γυναίκα να απλοποιήσει στο ελάχιστο τις ρουτίνες μακιγιάζ, διατηρώντας ταυτόχρονα μια αψεγάδιαστη και λαμπερή εικόνα. «Εάν δεν θέλετε να δαπανήσετε χρήματα για μίνι συσκευασίες μακιγιάζ ή εάν τα αγαπημένα σας προϊόντα δεν κυκλοφορούν σε travel size, φερθείτε έξυπνα και επιλέξτε να πάρετε μαζί σας προϊόντα makeup που μπορούν να κάνουν περισσότερες δουλειές από εκείνη που προορίζονται αποκλειστικά», λέει ο Ceciliato στο Byrdie, εξηγώντας: «Αντί για δυο μπουκαλάκια κάλυψης -foundation και concealer- βάση, επιλέξτε μια κρέμα CC (Color Correcting ή Complexion Corrector). Εκτός από την ιδιότητά της να καλύπτει προβλήματα της επιδερμίδας όπως κοκκινίλες ή δυσχρωμίες, μια κρέμα CC παρέχει έξτρα αντιγηραντικές ιδιότητες συνδυαστικά με αντηλιακή προστασία, ενώ το “καλυπτικό” αποτέλεσμα μιας καλής κρέμας CC δεν διαφέρει σε τίποτε από μια κλασική βάση μακιγιάζ».

O makeup artist συνεχίζει: «Αν δεν το ξέρετε, υπάρχουν ειδικά προϊόντα μακιγιάζ σε κρεμώδεις υφές, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα σαν ρουζ, κραγιόν και σκιά ματιών, χωρίς να πιάνουν μεγάλο χώρο στο νεσεσέρ σας». 
- Το κραγιόν, εκτός από τα χείλη, μπορεί να απλωθεί και στα μάγουλα σαν ρουζ, δίνοντας τους χρώμα υγείας και φυσικό αποτέλεσμα.
- Αντίστροφα, οι σκιές ματιών σε κρεμώδη υφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν κραγιόν για τα χείλη αν ανακατευτούν με λίγη βαζελίνη ή lip gloss, δίνοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Το ίδιο καλά μπορεί να βάψει τα χείλη σας και το ρουζ σε σκόνη, αν επίσης ανακατευτεί με λίγη βαζελίνη.
- Η σκιά των ματιών μπορεί επίσης να παίξει και ρόλο eye liner, εάν απλωθεί με ένα λεπτό πινελάκι, το οποίο έχετε προηγουμένως βρέξει ελαφρώς.
- Πάντως, η μάσκαρα είναι το προϊόν που πρέπει πάντα να έχετε στην τσάντα των διακοπών σας. «Προσωπικά, ένα απλό πέρασμα με αδιάβροχη μάσκαρα κάνει κάθε γυναίκα να αισθάνεται γοητευτική και έτοιμη για κάθε καλοκαιρινή εμφάνιση, ακόμη και τις στιγμές που δεν έχει απλώσει κανένα προϊόν μακιγιάζ στο πρόσωπό της», λέει ο Ceciliato, συμβουλεύοντας: «Αρκεί να μην εφαρμόζετε πολλά στρώματα προϊόντος όταν βρεθείτε κάτω από τον ήλιο, επειδή θα βαρύνουν υπερβολικά τις βλεφαρίδες σας, οδηγώντας σε ένα μουτζουρωμένο βλέμμα αντί για ένα φυσικό λαμπερό look».  
Επίσης, η μάσκαρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο σχηματισμού και γεμίσματος των τόξων των φρυδιών σας χωρίς να χρειάζεστε κάποιο βουρτσάκι φρυδιών, λέει ο makeup artist.

THE BEAUTY TEAM