Πώς να αποκτήσετε το ιδανικό beach waves στυλ του ...Aquaman

pos-na-apoktisete-to-idaniko-beach-waves-stul-tou-aquaman
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ο Jason Momoa ξέρει καλά όλα τα κόλπα, που συστήνονται από την προσωπική του hair stylist τόσο για άνδρες όσο και γυναίκες.

Ο Aquaman δεν είναι ένας τυπικός υπερήρωας σαν κι αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Από την εποχή που ο χαρακτήρας του εμφανίζεται πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1941 στα κόμικς της DC, το γιγάντιο σώμα του καλύπτεται σχεδόν ολόκληρο από περίτεχνα τατουάζ, η ενδυματολογική του γκάμα δεν περιέχει κανενός είδους «στολή», και η διαλεκτική του ικανότητα είναι πολύ περιορισμένη. Αυτό που τον έχει καταξιώσει ως είδωλο είναι προφανώς τα μακριά, πλούσια, σπαστά μαλλιά του, όπου σύμφωνα με τον μύθο που έπλασαν οι δημιουργοί του, είναι εκείνα στα οποία οφείλει την δύναμή του ο «Βασιλιάς των Επτά Θαλασσών». 
80 σχεδόν χρόνια μετά έρχεται ο Jason Momoa να αναβιώσει τον Aquaman στη μεγάλη οθόνη με μια σειρά ταινιών δράσης (το δεύτερο «προσωπικό» φιλμ Aquaman and the Lost Kingdom έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα), με τα μαλλιά του να αποτελούν για εκατομμύρια κομμωτές στον κόσμο, το πρότυπο του ιδανικού beach waves hairstyle -τόσο για άνδρες, όσο και για γυναίκες. «Η τεχνική είναι ίδια», λέει η Jen Stanfield, προσωπική hair stylist του Jason Momoa και πολλών διασημοτήτων του Χόλιγουντ, «και είναι αρκετά απλή».

- Το beach waves στυλ απαιτεί οπωσδήποτε μαλλιά που να ξεπερνούν το όριο των ώμων, ωστόσο δεν πρέπει να τα αφήνετε να μακραίνουν ανεξέλεγκτα. «Το τακτικό τριμάρισμα των άκρων, συνδυαστικά με ένα επαγγελματικό ψαλίδισμα που θα φορμάρει το σχήμα των μαλλιών χωρίς να δημιουργεί ασαφείς όγκους και έξτρα βάρος, είναι πολύ σημαντικό τόσο για αληθινά κυματιστά μαλλιά σαν του Aquaman, όσο και για την υγεία της τρίχας», λέει η Stanfield. 

- Για ένα άτομο που ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο μέσα στο νερό -όπως ο Aquaman, αλλά και κάθε άλλος θνητός που περνά όλο το καλοκαίρι του στη θάλασσα- το τακτικό λούσιμο είναι περιττό. «Ο Jason Momoa χρησιμοποιούσε σαμπουάν μόνο μια φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε να αποκτήσουν τα μαλλιά του πιο «σπαστή» υφή και φυσικό φριζάρισμα», λέει η hair stylist, συμβουλεύοντας: «Μειώστε το λούσιμο με σαμπουάν σε μία φορά την εβδομάδα και χρησιμοποιήστε περισσότερο μαλακτικό για να καθαρίσετε τα μαλλιά σας, αλλά και να τα διατηρήστε τα καλά ενυδατωμένα». 
Βέβαια, όταν δεν χρησιμοποιείτε συχνά σαμπουάν υπάρχει ο φόβος τα μαλλιά σας να γίνουν περισσότερο λιπαρά, και ειδικά όσα έχουν πολύ πιο έντονη αυτή την τάση. Γι’ αυτό η Stanfield συνιστά τη χρήση ξηρού σαμπουάν. «Η ειδική σκόνη που υπάρχει στις συγκεκριμένες φόρμουλες καθαρίζει χωρίς νερό τα μαλλιά και παράλληλα απορροφά αρκετή από την λιπαρότητα στις ρίζες των μαλλιών. Ταυτόχρονα, η χρήση ξηρού σαμπουάν δυο φορές την εβδομάδα δημιουργεί πιο γεμάτο όγκο και μια φυσική εικόνα πιο ανάλαφρης σπαστής μπούκλας». 

- Σύμφωνα με την Stanfield, ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο τα μαλλιά του Momoa φαίνονται τόσο υπέροχα δεν είναι το μήκος τους αλλά η «θαλασσινή» υφή τους. «Το σπρέι με θαλασσινό αλάτι δίνει αυτό το αυθεντικό beach waves style, επειδή όταν το ψεκάζετε σε ελαφρώς βρεγμένα μαλλιά βοηθά στην ενεργοποίηση του φυσικού σπασίματος καθώς στεγνώνουν με φυσικό τρόπο. Το σπρέι αλατιού λειτουργεί σε όλα τα μήκη των μαλλιών, ενώ είναι ένα πολύ καλό κόλπο για έξτρα όγκο στα λεπτά και αδύναμα μαλλιά, χωρίς την ανάγκη εφαρμογής κρέμας, τζελ ή αφρού», λέει η ειδικός, τονίζοντας: «Σε κάθε περίπτωση, αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά χωρίς τη χρήση τεχνητού θερμού αέρα». 

- Ένα τελευταίο μυστικό που μοιράζεται η hair stylist σχετικά με τον φυσικό κυματισμό των πυκνών μαλλιών του Momoa είναι το εξής: «Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας για να ρυθμίσετε και να διατηρήσετε τον έλεγχο κάθε μπούλας, κάνοντας τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο αφράτα και ζωντανά, χωρίς να βαραίνουν. Επίσης, το λάδι καρύδας αποτρέπει το έντονο φριζάρισμα, δρα ως βαθιά ενυδατική θεραπεία για την τρίχα, περιορίζει την ψαλίδα και προστατεύει τα μαλλιά από την ηλιακή ακτινοβολία. Απλά, να θυμάστε ότι η εφαρμογή του λαδιού καρύδας πρέπει να ξεκινά από τη μέση του μήκους των μαλλιών φτάνοντας έως τις άκρες». 

THE BEAUTY TEAM