Τα μυστικά πίσω από το «royal» makeup της Rosamund Pike

ta-mustika-piso-apo-to-royal-makeup-tis-rosamund-pike
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η ηθοποιός που όλοι παρομοιάζουν με την Grace Kelly, ξέρει καλά πώς να συντηρεί το μύθο της κλασικής -βασιλικής- ομορφιάς της.

Έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από τότε που η Rosamund Pike μας έδειξε το πλήρες εύρος της υποκριτικής της ικανότητας στο φιλμ Gone Girl (Το κορίτσι που εξαφανίστηκε). Ωστόσο σε κάθε της εμφάνιση από το 2002 μέχρι σήμερα (ως πρώην Bond girl, αδερφή Bennet και πολεμοχαρής βασίλισσα Andromeda) η Pike έχει αποδείξει κάτι πολύ περισσότερο από την αξία της ως ρολίστρια δύσκολων χαρακτήρων. 
Σε κάθε τους ρεπορτάζ ή αποκλειστική συνέντευξη με την 42χρονη Rosamund Pike, τα περιοδικά μιλούν για μια «κλασικά όμορφη γυναίκα, στο στυλ των σταρ υψηλής αίγλης του παλιού Χόλιγουντ, όπως η Grace Kelly και η Tippi Hedren». Και είναι γεγονός ότι καθόλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Pike ξέρει να διαχειρίζεται αυτό το royal beauty style στις δημόσιες εμφανίσεις της, «κάνοντας την Grace Kelly να νιώθει υπερήφανη από εκεί που βρίσκεται», όπως έγραψε η γνωστή δημοσιογράφος διασημοτήτων Lynn Hirschberg στο περιοδικό W. 

Η δημοφιλής Ελληνοαμερικανίδα makeup artist Melanie Inglessis, έχοντας συνεργαστεί με την ηθοποιό αρκετές φορές στο παρελθόν, αποκάλυψε στο Allure τη μέθοδο που χρησιμοποιεί για να αναδείξει στο μέγιστο το «βασιλικό» πρότυπο ομορφιάς του προσώπου της Pike, ιδίως σε βραδιές λαμπρών εμφανίσεων, όπως τα Όσκαρ.  
 

«Η Pike έχει ένα ιδιαίτερο πρόσωπο, ασύγκριτο με οποιαδήποτε άλλη σταρ της γενιάς της, και μια επιδερμίδα που λάμπει εκ του φυσικού της. Γι’ αυτό και το μακιγιάζ που της ταιριάζει είναι εκείνο που δίνει ελάχιστη κάλυψη, με αέρινη υφή και μια δόση πηγαίας ενυδάτωσης χωρίς να γυαλίζει», λέει η Inglessis, προσθέτοντας: «Το ευτύχημα για την Rosamund, είναι πως η ίδια γνωρίζει καλά τη σημασία του καλού καθαρισμού και της συστηματικής ενυδάτωσης της επιδερμίδας της, και αυτό βοηθά πραγματικά στο να δημιουργεί έναν καμβά, έτοιμο να υποδεχθεί με απόλυτη φυσικότητα και ευκολία κάθε προϊόν μακιγιάζ». 

Ένα τυπικό χαρακτηριστικό του royal makeup που επιλέγει η Inglessis για την  Pike, είναι η απουσία έντονου ρουζ στα μάγουλα. «Για να τονιστεί λίγο παραπάνω το ύψος των ζυγωματικών, εφαρμόζω με ένα πλατύ πινέλο ματ μπρονζέ ρουζ σε υγρή μορφή, ξεκινώντας κάτω από τη μύτη, περνώντας κάτω από τα ζυγωματικά και σβήνοντας προς το άκρο της άνω γνάθου, ώστε να κάνω τα μάγουλα να ξεπροβάλλουν γοητευτικά με κάθε χαμόγελο». 

Όταν έρχεται η ώρα να μιλήσει για τα μάτια της Rosamund, η makeup artist λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό το τόσο εξωτικό σχήμα των ματιών της, που δημιουργούν ένα βλέμμα με βαθύ μυστήριο και ερωτισμό μαζί, δεν χρειάζεται κάποιο κόλπο μακιγιάζ για να ξεχωρίσει, όπως smokey σκιές, έντονο eyeliner ή “φτερωτή” μάσκαρα -θα ήταν σαν να υποβίβαζα δραματικά το “βασιλικό” της look. Αντίθετα, απλώνω μια σκιά στο χρώμα της βανίλιας σε όλο το πλάτος του βλεφάρου, συνδυάζοντάς το με ένα καφέ eyeliner. Ολοκληρώνω με ένα πέρασμα μπεζ κρεμώδους σκιάς με αδιόρατες χρυσές λάμψεις, με τη βοήθεια ενός μαλακού πινέλου».

Δεδομένου ότι η Rosamund Pike έχει χαρακτηριστεί από τα media ως η σύγχρονη αναβίωση της Grace Kelly, η ίδια η ηθοποιός δεν αφήνει τον «τίτλο» της χωρίς την ανάλογη υποστήριξη. Το κραγιόν που επιλέγει να φορά στις επίσημες εμφανίσεις της είναι το ίδιο που λάτρευε να φορά η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός -και πριγκίπισσα του Μονακό: είναι το Rouge Dior 999 Satin. 

THE BEAUTY TEAM