Οι κινήσεις σωτηρίας μετά από ένα bikini wax

oi-kiniseis-sotirias-meta-apo-ena-bikini-wax
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε για 48 ώρες μετά από μια αποτρίχωση με κερί στην περιοχή του μπικίνι.

Εάν επιλέξετε να αποτριχώσετε την περιοχή του μπικίνι με κερί στο σπίτι ή στο ινστιτούτο, πιθανότατα έχετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τι γίνεται όμως με την φροντίδα μετά; Ενώ οι περισσότερες από εσάς γνωρίζετε πώς να προετοιμαστείτε και πώς να εφαρμόσετε την αγωγή, σίγουρα υπάρχουν ακόμη περισσότερες γυναίκες που δεν γνωρίζουν πώς να ανακουφίσουν το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής από τον παρατεταμένο πόνο, αλλά και τι να προσέξουν για να μην ερεθιστούν ακόμη πιο πολύ. 
Ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές των ειδικών. 

«Μόλις περάσετε με επιτυχία το δύσκολο κομμάτι της αποτρίχωσης του μπικίνι με κερί, το μόνο που μένει είναι να δώσετε στο δέρμα σας την ευκαιρία να επουλωθεί και να ανακουφιστεί για τις επόμενες 48 ώρες, επειδή κατά βάση μιλάμε για μια γενικευμένη έκταση μικροπληγών στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή», λέει η celebrity αισθητικός Marta Grochowska, ιδιοκτήτρια του πολυτελούς Haven Spa στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας: 

- «Μείνετε μακριά από τον ήλιο. Τις πρώτες 48 ώρες μετά την αποτρίχωση, το ήδη ευαίσθητο δέρμα σας εκεί είναι ακόμη πιο ευάλωτο. Έτσι, ενώ ίσως να αγωνιάτε να φορέσετε το μαγιό σας και να βγείτε στην παραλία, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το φρεσκοαποτριχωμένο δέρμα είναι υπερβολικά ευαίσθητο στις UV ακτίνες. «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα ή και έντονη υπερμελάγχρωση». 

- Για τον ίδιο περίπου λόγο, σκόπιμο είναι να αποφύγετε το κολύμπι για δυο με τρεις ημέρες, κυρίως σε πισίνες, αναφέρει η Grochowska. «Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λοίμωξης σε στάσιμα νερά που χρησιμοποιούνται από πολύ κόσμο, ενώ ακόμη και στη θάλασσα, υπάρχει πιθανότητα να βιώσετε αυξημένη αίσθηση τσουξίματος εξαιτίας του αλατιού. Και πάντα, υπάρχει το πρόβλημα του ήλιου», τονίζει. 

- Μην επιχειρήσετε απολέπιση: «Η αποτρίχωση με κερί αφαιρεί το ανώτατο στρώμα του νεκρού δέρματος, μαζί με τις τρίχες, οπότε κάθε είδους πρόσθετος σκληρός καθαρισμός μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του δέρματος», λέει η Noemi Grupenmager, μια άλλη διάσημη αισθητικός στη Νέα Υόρκη, ιδρύτρια της αλυσίδας Uni K Wax Center. 

- «Ομοίως, αποφύγετε τη σάουνα ή μαθήματα hot yoga», συνεχίζει η Grupenmager, εξηγώντας: «Η θερμότητα και ο ατμός διαστέλλουν τους ήδη ευαίσθητους και ταλαιπωρημένους πόρους στο συγκεκριμένο σημείο του δέρματος, γεγονός που μπορεί να επιτρέψει σε βακτήρια που ευδοκιμούν σε ζεστά και υγρά μέρη να απειλήσουν την υγεία της αποτριχωμένης περιοχής». 

- Εάν θέλετε να εφαρμόσετε σπρέι αυτομαυρίσματος στο σπίτι ή αερογράφο spray tan στο στούντιο αισθητικής, καλύτερα να περιμένετε να περάσουν μερικές μέρες. «Απ’ τη μια κινδυνεύετε να ερεθίσετε το δέρμα από τις χημικές ουσίες που περιέχουν τα προϊόντα αυτομαυρίσματος, ενώ απ’ την άλλη το χρώμα μπορεί να είναι ανομοιόμορφο στην ευρύτερη περιοχή του μπικίνι», λέει η Grochowska. 

- Πλένετε απαλά με χλιαρό προς δροσερό νερό την περιοχή, αποφεύγοντας σαπούνια, ενυδατικές λοσιόν και γαλακτώματα με τεχνητό άρωμα ή χρώμα.  «Αυτά τα συστατικά είναι πολύ ερεθιστικά για το φρεσκοκομμένο δέρμα», τονίζει η Grupenmager. 

- «Για 48 ώρες επιλέξτε γρήγορα ντους αντί για μεγάλα λουτρά», προσθέτει. «Το τρεχούμενο δροσερό νερό από το ντους θα λειτουργήσει καλύτερα στην ταλαιπωρημένη περιοχή συγκριτικά με το ζεστό νερό του μπάνιου, το οποίο θα διαστείλει τους πόρους».

- «Ξεχάστε το σεξ για αυτές τις δυο μέρες», συμβουλεύει η Grupenmager. «Οποιοδήποτε είδος “δράσης” εκεί κάτω μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία, εξαιτίας της έντονης τριβής της περιοχής». 

- Επιλέξτε απαλά εσώρουχα και άνετα παντελόνια. «Οτιδήποτε σφιχτό και σκληρό ακουμπά στην αποτριχωμένη περιοχή του μπικίνι, εκτός από την αίσθηση καύσου και φαγούρας, δεν αφήνει τους πόρους να αναπνέουν και να επουλώνονται σταδιακά», λέει η Grochowska, τονίζοντας ότι αυτό ισχύει για σέξι εσώρουχα, στενά τζιν και κολάν: «Θα λατρέψετε τις φούστες σας».  

- Αποφύγετε τις έντονες προπονήσεις. «Δραστηριότητες όπως τρέξιμο, αερόμπικ ή ποδηλασία μπορεί να προκαλέσει τριβή σε περιοχές που έχουν υποστεί αγωγή αποτρίχωσης με κερί», λέει η Grupenmager, «ενώ και η ίδια η εφίδρωση μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά επώδυνη». 

THE BEAUTY TEAM