Οι 3 πιο μοδάτες αποχρώσεις ξανθού για τις διακοπές

oi-3-pio-modates-apoxroseis-ksanthou-gia-tis-diakopes-pio-modates-apoxroseis-ksanthou-gia-tis-diakopes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ζητήστε από τον κομμωτή σας αυτές ακριβώς τις επιλογές και μεταμορφωθείτε στην πιο trendy ξανθή του φετινού καλοκαιριού.

Το 1953, μια κωμωδία-μιούζικαλ με τίτλο «Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθιές», όπου πρωταγωνιστούσε η Marilyn Monroe, έμελλε να αποτελέσει το πιο βασικό κίνητρο ώστε κάθε γυναίκα στον πλανήτη να επιθυμεί διακαώς να μεταμορφωθεί σε ξανθιά. «Από εκείνη τη χρονιά μέχρι και 68 έτη αργότερα, το ξανθό έγινε φετίχ, με τους τζίρους στην βιομηχανία βαφών μαλλιών να φτάνουν σε τόσο αστρονομικά ποσά, που ποτέ κανένας δεν κατάφερε να υπολογίσει. Με έναν δικό μου πρόχειρο υπολογισμό, τα χρήματα που παγκοσμίως δαπανώνται μόνο μέσα σε ένα έτος για ξανθές βαφές μαλλιών -τόσο για το σπίτι όσο και για τα σαλόνια κομμωτικής- θα αρκούσαν για να εξαλειφθεί το σύνολο των δημοσιονομικών χρεών πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», λέει στο stylist.com ο Adam Reed, διεθνούς φήμης hair expert και editorial ambassador της L’Oréal Professionnel στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τα ξανθά μαλλιά θα είναι είναι πάντα στη μόδα», συνεχίζει ο Reed. «Και για το καλοκαίρι του 2021, υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές για “wannabe blondes” από ποτέ». Ωστόσο ο ίδιος, συστήνει μόνο 3 ιδανικές αποχρώσεις: «Είναι αυτές, που μπορούν να κάνουν τόσο αισθησιακό “θόρυβο”, όσο εκείνο το πρώτο ξανθό-πλατινέ της Marilyn».  

«Το ξανθό του ηλιοβασιλέματος, ή όπως εμένα μου αρέσει να χαρακτηρίζω “ξανθό της Brigitte Bardot”, είναι ένα όμορφο και ντελικάτο μείγμα από γλυκούς τόνους ξανθού και καραμελένιου μελιού (όπως εκείνο που παράγεται από την ακακία και τα αγριολούλουδα) από τη μέση έως τις άκρες, με μερικούς τόνους πιο σκούρου μελιού (όπως εκείνο που παράγεται από καστανιά ή ρείκι) όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στη ρίζα των μαλλιών», λέει ο Reed, θεωρώντας την Blake Lively, ως απόλυτο παράδειγμα νοσταλγικής ξανθιάς -αλά Bardot: «Λίγο πιο ώριμες, αλλά και πολύ μικρότερες κυρίες, θα βρουν σ’ αυτή την ξανθιά απόχρωση ένα πολύ ασφαλές και ταυτόχρονα διαχρονικά σέξι χρώμα μαλλιών». 

Περνώντας στα πιο νεανικά και «ψαγμένα» ξανθά μαλλιά, ο Reed, βάζει πρώτη στη λίστα την απόχρωση της ...ψημένης καρύδας. «Κατά τη διάρκεια του μακρού χειμώνα μέσα σε αυστηρό lockdown, πολλές καστανόξανθες γυναίκες εξερευνούσαν τους τρόπους που θα έκαναν τα μαλλιά τους να θυμίζουν καλοκαιρινές διακοπές σε εξωτικά μέρη. Και εκεί γεννήθηκε η απόχρωση της ψημένης (ή καμένης) καρύδας, πιθανώς από κάποιο σφάλμα εφαρμογής στο σπίτι με πλατινέ βαφές πάνω σε φυσικά καστανόξανθα μαλλιά». 
Κι όμως, όπως αναφέρει ο Reed, αυτή η απόχρωση δημιούργησε τόσο μεγάλη τάση στο Instagram, που οδήγησε ακόμη και επαγγελματίες hair colorists να πειραματιστούν με αυτό το καινοτόμο χρώμα. «Πολύ απλά, είναι ένα bronde μεταξύ πάγου και καστανόξανθου, με έμφαση στο ξάνοιγμα των μαλλιών όσο πλησιάζουμε τις άκρες. Και, ναι, θυμίζει τροπική καρύδα». 

«Το χρώμα του πάγου -είτε μπλε των παγόβουνων, είτε κατάλευκος σαν την πούδρα του χιονιού- είναι μια τάση που έχουν λατρέψει πολλές διασημότητες τα τελευταία χρόνια, με κορυφαία πρέσβειρα την Lady Gaga», λέει ο Reed. «Πρόκειται για ένα αληθινά γκλάμουρ χρώμα, το οποίο ωστόσο απαιτεί επαγγελματική προσέγγιση μιας και μιλάμε για ένα look που δεν θα επέλεγε εύκολα μια ώριμη γυναίκα με πολύ μακριές πλεξούδες ή μια κοπέλα με σκούρο δέρμα. Για το καλοκαίρι του 2021 θα το συνιστούσα σε κυρίες που έχουν ήδη πολλά λευκά μαλλιά –αλλά σε αρκετά κοντή κουπ- αλλά και σε νεαρότερες κοπέλες -σε όποιο μήκος θέλουν. Αρκεί το αποτέλεσμα να μη θυμίζει την πολυφορεμένη “κρύα” πλατίνα, αλλά την πλησιέστερη εκδοχή της απόχρωσης του μπλε πάγου. Όσο πιο λευκός ο φυσικός τόνος της επιδερμίδας, τόσο με μεγαλύτερη ασφάλεια μπορεί να φτάσει στο κατάλευκο του χιονιού». 

THE BEAUTY TEAM