Αυτό είναι το πιο γευστικό tip για το μαγείρεμα τον κρεατικών

kotopoulo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Βάλτε τα στην άλμη!

Γνωρίζουμε όλοι ότι η άλμη είναι ένας συνδυασμός νερού και αλατιού (σε ποσοστό περίπου 10%), το οποίο μας είναι πιο γνωστό στη φέτα, ενώ είναι άκρως διαδεδομένο στη συντήρηση τροφίμων. Πώς μπορείτε, όμως, να την αξιοποιήσετε αλλιώς;

Δοκιμάστε να προσθέσετε στην άλμη σας μπαχαρικά και να μυρωδικά και να προσθέσετε σε αυτή το κρεατικό σας, είτε είναι λευκό, είτε κόκκινο, για περίπου 12 ώρες. Με τη μέθοδο αυτή, η γεύση εισχωρεί στο κρέας και το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο νόστιμο από το συμβατικό μαγείρεμα.

Αν δεν έχετε 12 ώρες στη διάθεσή σας, μπορείτε να προσθέσετε το κρεατικό σας στην άλμη για λιγότερη ώρα, αλλά θα πρέπει να βρείτε το ιδανικό ποσοστό αλατιού που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, ώστε να αποσύρετε το κρέας σας νωρίτερα πριν το μαγειρέψετε.

Μην ξεχάσετε για έξτρα γεύση να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά ή μυρωδικά όπως πιπέρι, κουρκουμά, κρόκο Κοζάνης, σκόνη σκόρδου ή ό,τι άλλο σας αρέσει και βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας σας.