Φτιάχνουμε τέλειο, δροσερό smoothie αμυγδάλου

smoothie-amugdalo
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ένα παγωμένο smoothie είναι πάντα σωτήριο το καλοκαίρι. Κι αν είναι και γλυκό, όπως το παρακάτω, μπορείτε να το απολαύσετε αντί ενός επιβαρυντικού επιδορπίου.

Ξέρουμε ότι αγαπάτε τα smoothies, όπως επίσης ξέρουμε ότι θέλετε να μην σας φορτώνουν με θερμίδες, να σας δροσίζουν και να φτιάχνονται εύκολα με λίγα υλικά. Όχι, δεν ζητάτε πολλά. Μπορείτε να τα πετύχετε όλα, με το παρακάτω smoothie αμυγδάλου. 

Πρόκειται για ένα απαλό, κρεμώδες smoothie με 4 υλικά, που θα σας χαρίσει την αίσθηση σοκολάτας που αναζητάτε, με λιγότερο από 2 γραμμάρια ζάχαρης. Οι θερμίδες του φτάνουν τις 150, ενώ ακουμπά τα 3 γραμμάρια φυτικών ινών και τα 15,6 γρ. πρωτεΐνης.

Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, 8 αμύγδαλα, 3 κύβους πάγου και ½ κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης σοκολάτας. Βάλτε τα όλα μαζί στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα μέχρι να βγει ένας απαλός πουρές.

Μπορείτε φυσικά να το εμπλουτίσετε με αντιοξειδωτικό κακάο ή μια ώριμη μπανάνα για περισσότερη γλυκύτητα, μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες και να το απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αναζητάτε κάτι δροσερό και γλυκό.