Απλά μυστικά αιώνιας νιότης από τον γηραιότερο ροκ σταρ στην ιστορία

apla-mustika-aionias-niotis-apo-ton-giraiotero-rok-star-stin-istoria
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ο Mick Jagger ορκίζεται στο μουρουνέλαιο, στην Crème de la Mer, και στο μπαλέτο...

Στις 26 Ιουλίου ο Mick Jagger γίνεται 78, και αυτό δεν φαίνεται να τον τρομάζει καθόλου. Ο «αιώνια έφηβος ρόκερ», η «ζωντανή απόδειξη ότι η νιότη χρόνια δεν κοιτά» -σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα-, o τραγουδιστής που έγινε sex symbol στις δεκαετίες του ‘60 και του ’70, και ο πατέρας οκτώ παιδιών και τριών εγγονιών σήμερα, εξακολουθεί να δείχνει σχεδόν απείραχτος από το χρόνο. 
Σύμφωνα με άρθρο της Daily Telegraph, την ώρα που οι Rolling Stones προετοιμάζονται για μια ακόμη ευρωπαϊκή τουρνέ -59 χρόνια μετά την δημιουργία τους-, ο Mick Jagger εξακολουθεί να εμφανίζεται στη σκηνή με μια απίστευτα νεανική ενέργεια. «Πολλά πρέπει να οφείλει, λογικά, στα γονίδιά του: ο πατέρας του,  ένας σχολικός δάσκαλος γυμναστικής, έζησε ακμαίος μέχρι τα 93 του», γράφει το ρεπορτάζ. 

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό, σύμφωνα με την Daily Telegraph: «Για να εκμεταλλευτεί κάποιος τα καλά γονίδιά του, οφείλει να τα συντηρεί συστηματικά με πολλούς τρόπους. Στην πραγματικότητα, η αντιγηραντική ρουτίνα του Jagger περιέχει μια σειρά καθημερινών συνηθειών, που ξεκινούν από τρέξιμο ή ποδηλασία αρκετών χιλιομέτρων κάθε πρωί και καταλήγουν στη γιόγκα, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια έχει εντάξει στη ρουτίνα του προπονήσεις kick-boxing και ασκήσεις με αντιστάσεις». 
Οι ασκήσεις μπαλέτου και ο χορός γενικότερα, είναι επίσης ένα από τα συστηματικά χόμπι του Jagger, όπως έχει αναφέρει η μπαλαρίνα και προσωπική φίλη του τραγουδιστή, Melanie Hamrick. 

Ο Νορβηγός γυμναστής και φυσιοθεραπευτής Torje Eike, προσωπικός σύμβουλος του Mick Jagger εδώ και δεκαετίες, έχει αποκαλύψει πολλά ακόμη μυστικά σε συνεντεύξεις του: «Ο Jagger διατηρεί την περίμετρο κοιλιάς και μέσης σταθερά στους 72 πόντους, χάρη σε μια διατροφή που αποτελείται κυρίως από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, όσπρια, κοτόπουλο και ψάρια. Αυτό το οδηγεί σε ένα συνολικό υγιές επίπεδο του οργανισμού, το οποίο μεταφράζεται σε υψηλή ενέργεια και διατήρηση της σιλουέτας, όσα χρόνια κι αν περάσουν», είπε στο CBS ο Eike. «Επίσης, καταναλώνει καθημερινά βιταμίνες A, B complex, C, D και E, συνδυαστικά με ένα “κοκτέιλ” από μουρουνέλαιο, τζίνσενγκ και ginkgo biloba». 

Αλλά ο τραγουδιστής έχει κι άλλα αντιγηραντικά εφόδια, όσον αφορά στην φροντίδα της επιδερμίδας του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από την βρετανική Vogue, το μυστικό για το λαμπερό και πάντα υγιές δέρμα του προσώπου του, ο Jagger είναι η ενυδατική κρέμα Crème de la Mer. «Αυτή η μυθική κρέμα, έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει το δέρμα  σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάνοντάς το πιο απαλό, αισθητά σφριγηλό και απίστευτα λαμπερό. Οι ρυτίδες έκφρασης μειώνονται και οι πόροι συστέλλονται, η τραχύτητα εξαφανίζεται, οι ερεθισμοί του δέρματος κατευνάζονται και η επιδερμίδα αποκτά νεανική λάμψη και φρεσκάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι στους φανατικούς πελάτες της μάρκας συγκαταλέγονται κατά κύριο λόγο δερματολόγοι», διαβάζουμε στη Vogue.

THE BEAUTY TEAM