Μακιγιάζ: τι απαγορεύεται κάτω από τον ήλιο

ta-proionta-pou-kanenas-makeup-artist-den-tha-agoraze-pote-gia-to-kalokairi
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Διαβάστε τις πιο «απαγορευτικές» οδηγίες για ένα μακιγιάζ προσώπου κάτω από τον καυτό ήλιο.

Η εξεύρεση μιας ασφαλέστερης ρουτίνας καλλωπισμού για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, ήταν ανέκαθεν το ζητούμενο για τους επαγγελματίες μακιγιέρ. 
 
«Τα lip gloss που λιώνουν σαν νερό πάνω στα χείλη, οι πούδρες που κολλάνε σαν λάσπη πάνω στο πρόσωπο και οι μάσκαρα που σιγοβράζουν πάνω στις βλεφαρίδες, είναι βασικά πράγματα που αποφεύγω να χρησιμοποιήσω στα μοντέλα μου, ακόμη και όταν οι καλοκαιρινές εμφανίσεις τους είναι νυχτερινές», λέει η Βρετανίδα celebrity makeup artist, Saffron Hughes, η οποία έχει χρησιμοποιήσει την πολυετή επαγγελματική εμπειρία της ως σύμβουλος περιοδικών μόδας και ομορφιάς για να προτείνει οδηγίες που αξιοποιούν στο έπακρο το νεσεσέρ μακιγιάζ κάθε γυναίκας. 
«Τα κραγιόν είναι συνήθως πηχτά και “σκληρά” κηρώδη προϊόντα με βάση το λάδι, ενώ απ’ την άλλη, τα lip gloss χαρακτηρίζονται από την πολύ ρευστή και γυαλιστερή τους φόρμουλα. Ωστόσο, και τα δυο προϊόντα χειλιών είναι πολύ αδύναμα να αντισταθούν στις υψηλές θερμοκρασίες, με τα κραγιόν να “σπάνε” σε πολλά μικρά κομμάτια πάνω στα χείλη, και τα lip gloss να μετατρέπονται σε “λιωμένο παγωτό”. Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες, όπως αυτοί στα καθιερωμένα επαγγελματικά ινστιτούτα μακιγιάζ, θα σας πουν ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε lip stains κατά τους θερμότερους μήνες του χρόνου, επειδή η τζελ υφή τους απλώνεται με το ειδικό βουρτσάκι, εισχωρώντας βαθύτερα στις σαρκώδεις πτυχές των χειλιών, δημιουργώντας ένα αδιάβροχο χρωματισμό μεγάλης διάρκειας», συμβουλεύει η Hughes.

Παρακάτω, άλλοι 5 καταξιωμένοι beauty & makeup artist δίνουν εξίσου ασφαλείς πληροφορίες και συμβουλές:

«Τα παραδοσιακά σφουγγαράκια λατέξ για την εφαρμογή του μακιγιάζ, επειδή απορροφούν πολύ περισσότερο προϊόν απ’ όσο χρειάζεστε, τους καλοκαιρινούς μήνες όπου θερμότητα και υγρασία είναι στο αποκορύφωμα, είναι πολύ πιθανό να συγκρατούν περισσότερα βακτήρια από το κανονικό. Αυτό, μόνο καταστρεπτικό είναι για την υγεία του δέρματός σας. Γι’ αυτό, απλώνετε κάθε προϊόν πάνω στην επιδερμίδα ή τα μάτια σας με καθαρά χέρια και τίποτε παραπάνω». 
- Pat McGrath.

«Αν και το να καλύψετε την έντονη λιπαρότητα της επιδερμίδας σας με μια βάση μακιγιάζ σε μορφή πούδρας είναι ένα υπέροχο κόλπο για το χειμώνα, εντούτοις το καλοκαίρι, κάθε προϊόν κάλυψης σε ορυκτή μορφή μετατρέπεται σε “λάσπη” με τις πρώτες σταγόνες ιδρώτα που θα κυλήσουν πάνω στο πρόσωπό σας. Σε κάθε περίπτωση, ένα κρεμώδες foundation είναι ο βασικός οδηγός σας, με μια δόση από ημιδιάφανη, loose πούδρα στη ζώνη-Τ, εάν έχετε υπερβολικά λιπαρή επιδερμίδα». 
- Nam Vo.

«Το πρόβλημα με τις μάσκαρα υψηλών προδιαγραφών για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πως το ακριβό δεν σημαίνει πάντα το καλύτερο, ειδικά επειδή η μάσκαρα έχει μικρή διάρκεια ζωής -μόλις τριών μηνών. Μάρκες όπως οι Rimmel, Max Factor και Ardell Beauty έχουν μερικές από τις καλύτερες μάσκες διαθέσιμες σε λογική τιμή, και τις οποίες μπορείτε να πετάξετε στα σκουπίδια μετά τις διακοπές, χωρίς ψυχολογικό ή οικονομικό κόστος. Απλά να θυμάστε ότι η μάσκαρα μπορεί να φτάσει σε σημείο βρασμού όταν την φοράτε κάτω από τον ήλιο, με άσχημες συνέπειες για την εικόνα σας αλλά, κυριότερα, για την υγεία των βλεφαρίδων σας. Επιλέξτε να απλώνετε μάσκαρα μόνο στις βραδινές καλοκαιρινές εξόδους σας».
- Mario Dedivanovic.

«Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε primer με σιλικόνη. Το primer είναι γνωστό ότι βοηθά στη μακροζωία του μακιγιάζ σας, αλλά όσα είναι φτιαγμένα με βάση τη σιλικόνη θα στεγνώσουν γρηγορότερα και θα δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό περιβάλλον στην επιδερμίδα σας. Επιλέξτε ένα primer με βάση το νερό καρύδας, που εκτός από στέρεη στο μακιγιάζ, προσφέρει την κατάλληλη εσωτερική ενυδάτωση».
- Kristine Cruz.

«Για όλο το καλοκαίρι, πείτε αντίο στις ενυδατικές με χρώμα. Η εύρεση του τέλειου χρωματισμένου ενυδατικού ενώ το δέρμα σας ήδη έχει πάρει χρώμα από τον ήλιο, αποτελεί πολύ μεγαλύτερη πρόκληση σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Και στην ουσία, κάθε τέτοιο προϊόν μπορεί να σας προσφέρει ελάχιστη κάλυψη και περισσότερες διάσπαρτες στάμπες. Η ανάμειξη ενός ορού λάμψης με ένα ανάλαφρο foundation πολύ κοντά στο μαυρισμένο χρώμα της επιδερμίδας σας, θα σας βοηθήσει να χειριστείτε καλύτερα την καλοκαιρινή ρουτίνα μακιγιάζ, στοχεύοντας με μεγαλύτερη ασφάλεια τις περιοχές της επιδερμίδας που χρειάζονται περισσότερη κάλυψη».
- Hrush Achemyan.

THE BEAUTY TEAM