Φτιάξτε 4 δροσερά, καλοκαιρινά κρύα ροφήματα

karpouzi-poto
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Θέλετε μια πιο παιχνιδιάρικη εναλλαγή από το νερό; Δοκιμάστε αυτά τα πανεύκολα ροφήματα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι και είναι άκρως δροσερά και απολαυστικά.

Λεμονάδα καρπούζι
Θα χρειαστείτε 1 καρπούζι, 250ml χυμό λεμονιού, 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη ή μέλι, 1 λίτρο σόδα, 1 lime κομμένο σε φέτες, μια μικρή χούφτα δυόσμο και λίγο πάγο. Πάρτε τη σάρκα του καρπουζιού, χωρίς τα κουκούτσια, κόψτε τη σε κομμάτια και βάλτε τη στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη ή μέλι. Χτυπήστε τα όλα μαζί κι έπειτα προσθέστε και τη σόδα. Βάλτε λίγο πάγο σε μια κανάτα και προσθέστε το μείγμα σας, μαζί με τις φέτες lime και το δυόσμο.

Πίνα κολάντα χωρίς αλκοόλ
Θα χρειαστείτε 150ml χυμό ανανά, 50ml γάλα καρύδας, 25ml χυμό lime, πάγο, κερασάκια ή κομμάτια ανανά για γαρνίρισμα. Βάλτε τον χυμό ανανά σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέστε γάλα καρύδας και χυμό lime. Ανακατέψτε ελαφρά και γεμίστε το ποτήρι με πάγο.

Fruit punch
Θα χρειαστείτε 8 με 10 φράουλες κομμένες στη μέση, ½ πορτοκάλι σε φέτες, ½ λεμόνι σε φέτες, μια χούφτα φύλλα δυόσμου, μια χούφτα πάγο, 500ml χυμό ανανά, 300ml χυμό πορτοκαλιού και 300ml λεμονάδα. Βάλτε τα κομμένα φρούτα και τον πάγο σε μια μεγάλη κανάτα, ρίξτε μέσα τους χυμούς και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με το δυόσμο και απολαύστε!

Mojito ρόδι mocktail
Θα χρειαστείτε 3 κ.σ. σπόρους ροδιού, ένα μεγάλο ματσάκι δυόσμο, 2 lime κομμένα στα 4 και κάποιες φέτες για γαρνιτούρα, 1 λίτρο χυμό ροδιού, 500ml λεμονάδα. Εδώ θα χρειαστεί να κάνετε προεργασία από την προηγούμενη ημέρα, χωρίζοντας τους σπόρους ροδιού σε παγοκύστες, γεμίζοντας με νερό και βάζοντάς τες στην κατάψυξη. Κρατήστε τον μισό δυόσμο για το σερβίρισμα και τον υπόλοιπο κόψτε τον και βάλτε τον σε μια μεγάλη κανάτα με τα τέταρτα lime. Πιέστε τα για να απελευθερώσουν τη γεύση και τα αρώματά τους κι έπειτα προσθέστε τον χυμό ροδιού και τη λεμονάδα. Βάλτε τα παγάκια σας σε ποτήρια και σουρώστε το μείγμα της κανάτας στο κάθε ποτήρι. Γαρνίρετε με φέτες lime και δυόσμο.