Το «Aperol Spritz» δημιουργεί μια τεράστια καλοκαιρινή τάση για βαφή μαλλιών

to-aperol-spritz-dimiourgei-mia-terastia-kalokairini-tasi-gia-bafi-mallion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε αυτήν την «μεθυστική», αναζωογονητική και πολύ σκαμπρόζικη απόχρωση λίγο πριν φύγετε για διακοπές.

Από το μακιγιάζ έως το μανικιούρ, κάθε ιδέα που ξεπετάγεται από τους beauty influencers με σκοπό να τονώσουν την αυτοπεποίθηση όλων των γυναικών από την αβάσταχτη ταλαιπωρία της πανδημίας, καλωσορίζεται με τεράστιο ενθουσιασμό. Ωστόσο, η τελευταία «δίψα» για ένα χρώμα μαλλιών που θυμίζει Aperol Spritz, είναι εκείνη που κάνει την πιο θορυβώδη δήλωση στα social media, με σκοπό να φωτίσετε με έναν ανεπανάληπτο τρόπο την εικόνα σας και να διασκεδάσετε με μεγαλύτερο κέφι τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές.

Αντλώντας έμπνευση από το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό κοκτέιλ, διασημότητες της παγκόσμιας show biz σαν την Gigi Hadid, την SZA, την Doja Cat, την Busy Philipps και πολλές άλλες, απέδειξαν στην πράξη ότι το «μεθυστικό» χρώμα του διάσημου ιταλικού κοκτέιλ -από λικέρ Aperol, αφρώδες κρασί Prosecco και σόδα-, μπορεί να φορεθεί στα μαλλιά κάθε γυναίκας ανεξάρτητα από το χρώμα της επιδερμίδας, το σχήμα του προσώπου ή το μήκος των μαλλιών.

Η τελική απόχρωση είναι μια μείξη ροζ με ροδακινί και σε μερικά σημεία φλογερό κόκκινο, όπως ακριβώς έρχεται μπροστά σας το Aperol Spritz που παραγγέλνετε.

Ο κομμωτής διασημοτήτων Bradley Leake δίνει μερικές συμβουλές για να πετύχετε αυτό το απόλυτο summer look στα μαλλιά σας: «Γενικά, είναι δύσκολο να πετύχετε αυτές τις multitasking αποχρώσεις μόνες στο σπίτι, οπότε, η επίσκεψή σας σε έναν εξειδικευμένο hair colorist θα σας ανταμείψει συνολικά –τόσο όσον αφορά στην αρμονική επίτευξη των χρωματικών συνδυασμών του Aperol Spritz look, όσο και στην διασφάλιση του αποτελέσματος. Είναι αυτός που θα καθορίσει πόσο ροδακινί, ροζ ή κόκκινες θα είναι οι βασικές βαφές και οι ανταύγειες, με γνώμονα την σημερινή απόχρωση των μαλλιών σας: τα πιο σκούρα μαλλιά θα χρειαστούν περισσότερους κόκκινους τόνους, ενώ οι πιο ροζ-πορτοκαλί αποχρώσεις θα κολακέψουν καλύτερα τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά». 

Όσον αφορά στη διατήρηση της συγκεκριμένης πολυεπίπεδης βαφής, ο Leake λέει: «Οι κόκκινες αποχρώσεις σε όλη την γκάμα τους θεωρούνται από εκείνες που ξεθωριάζουν ταχύτερα σε συνθήκες διακοπών -ήλιος, αλάτι θάλασσας, χλώριο πισίνας-. Γι’ αυτό, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αποφύγετε την άμεση έκθεση των Aperol Spritz μαλλιών σας στον ήλιο και να φοράτε ένα σκουφάκι κολύμβησης όταν βουτάτε στο νερό. Επίσης, μειώστε το λούσιμο σε μια ή δυο φορά την εβδομάδα, επιλέγοντας ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, ενώ θυμηθείτε να ξεβγάζεστε με χλιαρό προς κρύο νερό». 

THE BEAUTY TEAM