Aλλοι προτιμούν το εμβόλιο και άλλοι το...σκόρδο!

alloi-protimoun-to-embolio-kai-alloi-toskordo

ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Στις αντιμικροβιακές ιδιότητες του σκόρδου πιστεύουν οι Κινέζοι, γι' αυτό και η τιμή του κάθε χειμώνα ξεπερνά ακόμη και τον χρυσό!

Είναι παρεξηγημένο κυρίως λόγω της μυρωδιάς του. Ωστόσο, το σκόρδο αποτελεί ίσως την αποτελεσματικότερη «ασπίδα» απέναντι στη γρίπη. Ή τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζονται οι Κινέζοι επιστήμονες...

Ξεχάστε το βασανιστικό δίλημμα, που μας θέτει κάθε χειμώνα ο εμβολιασμός ή μη για τη γρίπη. Οι Κινέζοι, φαίνεται, πως έχουν προ πολλού βρει μια εναλλακτική λύση, που ακούει στο όνομα: σκόρδο!

Για πολλούς, το σκόρδο αποτελεί «κόκκινο πανί». Δεν το ανέχονται ούτε ως ιδέα, καθώς τόσο η όξινη γεύση του όσο και η ιδιαίτερη μυρωδιά του, δεν του αφήνουν και πολλά περιθώρια για την απόκτηση φανατικών οπαδών… Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη άποψη, εκείνων, που πιστεύουν, πως το σκόρδο διαθέτει σχεδόν «μαγικές» ιδιότητες, που καταπολεμούν ασθένειες και λοιμώξεις.

Ένα σκόρδο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα...

Στους οπαδούς του σκόρδου φαίνεται, πως κατατάσσονται και οι Κινέζοι. Ο σοφός αυτός λαός ανέκαθεν πίστευε, πως το σκόρδο, αποτελεί σύμμαχο της καλής υγείας καθώς καταπολεμά μια σειρά παθήσεων.

Και όπως ήταν φυσικό, το «θαυματουργό» σκόρδο, μονοπώλησε και πάλι την επικαιρότητα λόγω του χειμώνα που και πάλι φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα του εμβολιασμού κατά της γρίπης. Οι Κινέζοι λοιπόν, αύξησαν την κατανάλωση του «θαυματουργού» σκόρδου όχι μόνο για την καταπολέμηση της γρίπης αλλά κυρίως και για την πρόληψή της.

Σκόρδο ακριβότερο από τον χρυσό!

Η φρενίτιδα του σκόρδου φαίνεται, πως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς σχεδόν κάθε χειμώνα υπάρχει περίοδος, που η τιμή του στην Κίνα τετραπλασιάζεται, ξεπερνώντας σε επιδόσεις ακόμη και τον χρυσό!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The China Daily»γυμνάσιο στην πόλη Χαντζχού της Νοτιοανατολικής Κίνας, αγόρασε 200 κιλά σκόρδα και υποχρέωσε τους μαθητές να τα συμπεριλαμβάνουν στο καθημερινό τους γεύμα!

Να σημειωθεί, πως η Κίνα παράγει τριπλάσια ποσότητα σκόρδου συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο και εξάγει το μεγαλύτερο μέρος του. Ωστόσο, την τελευταία χρονιά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, φυτεύτηκαν μικρότερες ποσότητες σκόρδου, κάνοντας έτσι πλουσιότερους τους κερδοσκόπους, που αγόρασαν σκόρδο, το αποθήκευσαν και το διέθεσαν στην αγορά, αφού η τιμή του εκτοξεύθηκε στα ύψη. Όσο για τα δικά μας; Αν και το σκόρδο δεν μας λείπει, οι περισσότεροι Έλληνες φαίνεται πως το αγνοούν επιδεικτικά αποφεύγοντας να το καταναλώσουν ακόμη και σε μικρές ποσότητες μέσα στο φαγητό τους.