Πώς δυο Ασιάτισσες έχουν ταρακουνήσει συθέμελα την βιομηχανία κομμωτικής του πλανήτη

pos-2-asiatisses-exoun-tarakounisei-suthemela-tin-biomixania-kommotikis-tou-planiti-asiatisses-exoun-tarakounisei-suthemela-tin-biomixania-kommotikis-tou-planiti
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Σε OOO-Ing Studio της Ταϊβάν, τα έντονα χρωματισμένα μαλλιά απέχουν πολύ από ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα.

Κάθε φορά που οι κομμώτριες May Wang και Wesley Wei καλούνται να βάψουν ή να κουρέψουν τα μαλλιά των πελατισσών τους, η δουλειά τους γίνεται viral στο διαδίκτυο. Και ο λόγος είναι επειδή πιέζουν την καλλιτεχνική τους μαεστρία διαρκώς πάνω από τα όρια, εφαρμόζοντας κανόνες βαφής και ψαλιδιού που λίγο απέχουν από μοντέρνα τέχνη. Και αυτό οι νέες Ταϊβανέζες (τουλάχιστον) φαίνεται να το εκτιμούν απεριόριστα. 

Οι μανταρινί, ζεστές ροζ, αρκτικές μπλε και οι άλλες άπειρες φωσφοριζέ αποχρώσεις, συνδυαστικά με τα γεωμετρικά ζιγκ-ζαγκ σχέδια κουρέματος, έχει κάνει το OOO-Ing Studio σημείο αναφοράς της υψηλής κομμωτικής ποπ κουλτούρας για όλο τον πλανήτη. 

Οι Wang και Wei συναντήθηκαν πριν από τρία χρόνια και έκτοτε έχουν χτίσει μια «κομμωτηριακή ουτοπία» στην πόλη Taichung της Ταϊβάν. Το 2019, η Wang άνοιξε το OOO-ing Studio καλώντας την hair colorist Wei να συνεργαστεί μαζί της. Η κοινή φιλοσοφία τους, που αποτελεί έναν συνδυασμό βαθιάς νοσταλγίας για την εποχή του millennium, μαζί με πειραματικές τεχνικές χρώματος και βαφής μιας φουτουριστικής κοινωνίας -δικής τους έμπνευσης- τις έκανε ένα αξεπέραστο δίδυμο στο χώρο της κομμωτικής της χώρας τους. 
«Ο συνδυασμός πειραματικών κουρεμάτων και οι πολύχρωμες βαφές μαλλιών είναι ο πιο αυθεντικός τρόπος για να γνωστοποιήσουμε το όμορφα πολύπλοκο φάσμα συναισθημάτων που διαθέτουμε σε δημιουργικό επίπεδο», λένε οι Wang και Wei στο Allure, συνεχίζοντας: «Η δημιουργία πρέπει να περάσει από το χρώμα για να εκφράσει τις σκέψεις μας γιατί, αποτελεί ένα είδος κοινής γλώσσας για τις νέες γυναίκες, που θέλουν να ζουν, να κινούνται και να εργάζονται με απόλυτη ελευθερία έκφρασης και δυναμισμού». 

Κάθε επιλογή χρώματος βασίζεται στο προσωπικό στιλ του πελάτη και στη συνέχεια ερμηνεύεται εκ νέου μέσω από το καλλιτεχνικό πρίσμα των δύο στιλιστριών. Εμπνέονται πολύ από ταινίες, μοντέρνους πίνακες ζωγραφικής και τη μουσική, όπως έχουν δηλώσει, και το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι μια εκπληκτική εικόνα, που τροφοδοτεί την μοναδικότητα κάθε πελάτισσας. Και όσο κι αν μοιάζει με κάτι ακραίο, εντούτοις, οι Wang και Wei έχουν καταφέρει μέσα από το OOO-Ing Studio να γεφυρώσουν την τέχνη με την εμπορική βιομηχανία ομορφιάς στη χώρα τους. «Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ως hair stylist ή colorist μέσα στον τεράστιο ανταγωνισμό που επικρατεί όχι μόνο στην Ταϊβάν αλλά ακόμη και σε κάθε μικρή γειτονιά του πλανήτη, και αυτό ακριβώς είναι που μας οδήγησε στις τεχνικές που απαιτούνται για να δημιουργήσουμε μια δουλειά που να εκφράζει το καλλιτεχνικό μας όραμα», λένε, προσθέτοντας: «Η Ταϊβάν, ως ανεξάρτητο κράτος με το επίσημο όνομα  Δημοκρατία της Κίνας, αναγνωρίζεται μόνο από 15 κράτη παγκοσμίως, επειδή η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιμένει να τη θεωρεί επαρχία της. Ευτυχώς για μας, υπάρχει το διαδίκτυο, που μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στις αγορές που θέλουμε να απευθυνθούμε, όπως οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Ιαπωνία». 

THE BEAUTY TEAM