3 μάσκες για τέλειες φτέρνες

3-maskes-gia-teleies-fternes-maskes-gia-teleies-fternes
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα ζευγάρι περιποιημένες άκρες ποδιών μέσα σε ένα εξώφτερνο καλοκαιρινό υπόδημα.

Οι ξηρές φτέρνες μέσα σε σανδάλια και σαγιονάρες στην παραλία, ή πολύ χειρότερα, μέσα σε ένα εξώφτερνο γοβάκι στις βραδινές βόλτες στα σοκάκια ενός νησιού, εκτός από το γεγονός ότι δημιουργούν μια πολύ κακή γενική εικόνα της εμφάνισή σας, αποτελούν κι ένα ενοχλητικό και επώδυνο σύμπτωμα, σε κάθε βήμα που κάνετε. Στο YouBeauty.com, ανακαλύψαμε τις πιο γρήγορες, αποτελεσματικές και απολαυστικές θεραπείες για τις ξηρά πόδια σας. Πρόκειται για μάσκες, που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας με λίγη βρώμη, μέλι, σκόνη κακάο, καστανή ζάχαρη και αγγούρι.  

Πρωινή απολέπιση με βρώμη και καστανή ζάχαρη: Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, πολτοποιήστε μισό φλιτζανάκι μαύρης ζάχαρης και ίδια ποσότητα νιφάδων βρώμης, προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ένα τέταρτο ενός φλιτζανιού μέλι. Μόλις γίνει πηλός, διαιρέστε το μείγμα σε δύο πλαστικά σακουλάκια, τα οποία θα αφήσετε στην ψύξη αποβραδίς. Το επόμενο πρωί εφαρμόστε τη δροσερή μάσκα στην πατούσα σας με έμφαση στις φτέρνες, εκτελώντας κινήσεις απολέπισης –όσο πιο σκληρά μπορείτε. Αφήστε για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με μπόλικο δροσερό νερό. 

Βραδινή κούρα με κακάο: Εάν πάσχετε σοβαρά από ξηρές και ορατά ξεφλουδισμένες φτέρνες, είναι σίγουρο πως αυτή η μάσκα ποδιών θα κάνει θαύματα το επόμενο πρωί. Λίγη ώρα πριν πέσετε για ύπνο κάντε ένα ποδόλουτρο με χλιαρό νερό και έλαιο μέντας, ευκάλυπτου ή πράσινου τσαγιού, αφήνοντας τις πατούσες σας να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Μετά, σκουπίστε καλά και ανακατέψτε σε ένα μπλέντερ δυο μεγάλα κουτάλια βούτυρο κακάο, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τρεις κάψουλες βιταμίνης Ε, εφαρμόζοντας την πάστα στις φτέρνες και την πατούσα με κινήσεις μασάζ. Χωρίς να ξεπλύνετε, φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες και κοιμηθείτε με αυτές. Το πρωί, ξεπλύνετε με δροσερό νερό, και ανακαλύψτε το μικρό θαύμα.

Μάσκα με παγωμένο αγγούρι για κάθε ώρα της ημέρας: Ανακατέψτε στο μπλέντερ δυο μικρά ή ένα μεγάλο αγγούρι με τη φλούδα του, προσθέτοντας τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ένα ποτήρι χυμό λεμονιού. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, μοιράστε το σε τρεις σακούλες τροφίμων και τοποθετήστε τις στο ψυγείο. Όποτε επιστρέφετε στο σπίτι μετά από τη δουλειά ή την παραλία, αδειάστε το περιεχόμενο κάθε σακούλας από τις φτέρνες έως τα δάχτυλα και εκτελέστε μασάζ επί 2 έως 3 λεπτά, αφήνοντας το μείγμα να «καθίσει» περισσότερο στις φτέρνες για άλλα 5 λεπτά. Μετά, ξεπλύνετε με κρύο νερό. Εκτελέστε την κούρα όσες φορές θέλετε μέσα στην ημέρα.

THE BEAUTY TEAM