Το πιο ισχυρό μήνυμα «body positivity» για αυτό το καλοκαίρι

to-pio-isxuro-minuma-body-positivity-gia-auto-to-kalokairi
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η Ashley Graham, το πιο διάσημο plus size supermodel, καλεί όλες τις γυναίκες να γιορτάσουν το «όμορφο σώμα» τους μέσα σε μαγιό.

Ως δυναμική ακτιβίστρια και ενεργό μέλος του διεθνούς κινήματος «body positivity», το οποίο αποσκοπεί να εξαλείψει την άδικη και άσχημη αντιμετώπιση των ανθρώπων με βάση τα σωματικά τους δεδομένα -ξεκινώντας από το βάρος και τελειώνοντας με την ακμή-, η 33χρονη Ashley Graham στέλνει ένα νέο μήνυμα αυτοπεποίθησης για όποια γυναίκα διστάζει να φορέσει μαγιό αυτό το καλοκαίρι: «Είναι “hot” εκεί έξω κι έτσι πρέπει να είσαι κι εσύ», θέλοντας να ανεβάσει ψυχολογικά τα άτομα που νιώθουν άβολα με τα κιλά του σώματός τους ή την κυτταρίτιδα των ποδιών τους.   

Το δημοφιλές και περιζήτητο μοντέλο, που κάνει σπουδαία καριέρα χάρη στα ...παραπάνω κιλά της, έγραψε στο Instagram: «Καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, ξέρω ότι πολλές γυναίκες αγωνίζονται πολύ σκληρά με την ψυχολογία τους, προσπαθώντας να αποφύγουν εμφανίσεις με μαγιό ή μίνι φορέματα. Σ’ αυτές λέω ότι πρέπει να πιστέψουν ότι ο εαυτός τους είναι υπέροχος. Το σώμα σας δεν έχει ανάγκη επιβεβαίωσης, ούτε πρέπει να το βάζετε σε θέση απολογίας. Μην αφήνετε το μυαλό σας να σας εμποδίσει να απολαμβάνετε την ζωή σας στο έπακρο, εξαιτίας κάποιων παραπάνω κιλών ή της κυτταρίτιδας». 

Σε ένα αληθινά εμπνευστικό βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό της, η Ashley Graham προσθέτει: «Μπορεί όταν λέω ότι το σώμα σας είναι όμορφο, ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να το ασπαστείτε. Αλλά σταματήστε σας παρακαλώ να λέτε ψέματα στον εαυτό σας ότι δεν είστε θηλυκή, όμορφη και σέξι. Σταματήστε να κατηγορείτε και να καταδικάζετε τον εαυτό σας. Φορέστε το μαγιό σας με αυτοπεποίθηση κλείνοντας τα αφτιά σας σε σχόλια “body shaming”, φιλτράροντας την καθημερινότητά σας μέσα από την ψυχολογική δύναμη που προσφέρει το “body positivity”. Επίσης, θυμηθείτε να λέτε “σ’αγαπώ” στον εαυτό σας κάθε μέρα, φροντίζοντάς το σώμα και το δέρμα σας με στοργή!». 

THE BEAUTY TEAM