Μάθετε το τέλειο κόλπο για να μειώσετε θερμίδες μέσα στην ημέρα

frouta-fraoules-kerasia-moura
ΤΡΙΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Μήπως η επιστροφή από τις διακοπές σας βρήκε με 1-2 κιλά παραπάνω που θέλετε να ξεφορτωθείτε; Αν ναι, συνεχίστε να διαβάζετε.

Η μείωση κατανάλωσης θερμίδων και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας ξέρουμε ότι είναι ο πιο ορθός τρόπος να χάσει σταδιακά κάποιος κιλά και να διατηρήσει την υγεία και την ισορροπία του. Σίγουρα, λοιπόν, αν θέλετε να χάσετε πολλά κιλά, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε διαιτολόγο-διατροφολόγο για ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής και να κινήστε περισσότερο.

Αν, ωστόσο, θέλετε να μειώσετε λίγο τις θερμίδες της ημέρας και ταυτόχρονα να κάνετε καλό και στον οργανισμό σας, τότε κάνετ το εξής απλό κόλπο: φάτε ένα φρούτο πριν το γεύμα σας. 

Εκτός του ότι τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που χρειαζόμαστε καθημερινά, αλλά και φυτικές ίνες που βοηθούν την υγεία του εντέρου και τη συνολική, όταν τα καταναλώνουμε με άδειο στομάχι παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μας παρέχουν ενέργεια για την απώλεια βάρους και άλλες δραστηριότητες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, όσοι τρώνε μήλο 15-20 λεπτά πριν το γεύμα τους, καταναλώνουν μέχρι και 187 λιγότερες θερμίδες. Αφαιρώντας τις θερμίδες του μήλου (80 θερμίδες), γλιτώνετε έως και 100 θερμίδες με αυτό τον τρόπο, σε κάθε γεύμα της ημέρας και ταυτόχρονα αυξάνετε την κατανάλωση φρούτων. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια!