Εσείς έχετε φάει kelp;
Αν σας ακούγεται σαν βρισιά, μάλλον δεν το έχετε βάλει ποτέ στο πιάτο σας, αν και θα έπρεπε.
Όσοι δεν το γνωρίζετε, το kelp είναι ένα φύκι του βόρειου Ατλαντικού, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην ιαπωνική, την κορεάτικη και την κινέζικη κουζίνα εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο, τα οποία προωθούν την υγεία των οστών, του δέρματος και των μαλλιών, συμβάλλοντας σημαντικά στη μάχη ενάντια στο οξειδωτικό στρες, στην καρδιαγγειακή υγεία και στην πρόληψη του καρκίνου, αλλά και σε ιώδιο, που βοηθά το θυρεοειδή να λειτουργήσει φυσιολογικά. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα κλασικά πράσινα λαχανικά, είναι τα ένζυμά του, που βρίσκονται μόνο σε λαχανικά της θάλασσας. Ταυτόχρονα, είναι μια άκρως βιώσιμη τροφή, αφού δεν χρειάζεται λιπάσματα, και συμβάλλει στον καθαρισμό του νερού.