Πώς να ξεπαγώσετε το... παγωτό

pagoto
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Τι κάνουμε όταν το παγωτό από την κατάψυξη είναι... πέτρα κι εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε;

Έχει συμβεί σε όλους: θέλετε να φάτε λίγο παγωτό, αλλά έχει παγώσει τόσο πολύ που το κουτάλι σας είναι σαν να χτυπάει σε πέτρα. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, αντί να περιμένουμε 10 λεπτά να ξεπαγώσει; Υπάρχει λύση.

Πάρτε ένα μαχαίρι και βρέξτε το σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να κάνετε μικρά, βαθιά κοψίματα 3 εκατοστών σε σχηματισμό πλέγματος στο παγωτό σας. Αυτό το κόλπο χρησιμεύει στο να αυξάνει την επιφάνεια που εκτίθεται στη θερμοκρασία δωματίου, επιταχύνοντας τη διαδικασία ξεπαγώματος.

Άλλο ένα βήμα που θα βοηθήσει είναι να βρέξετε στη συνέχεια με ζεστό νερό το εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού. Σερβίρετε και απολαύστε!