Οι 3 απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το λάθος χρώμα που επιλέξατε για τα μαλλιά σας

oi-3-aploi-tropoi-gia-na-apallageite-apo-to-lathos-xroma-pou-epileksate-gia-ta-mallia-sas-aploi-tropoi-gia-na-apallageite-apo-to-lathos-xroma-pou-epileksate-gia-ta-mallia-sas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Πώς θα ανακτήσετε τη φυσική σας απόχρωση χωρίς να σας πιάσει πανικός, με τη βοήθεια μιας ειδικού.

Ίσως η χειρότερη εμπειρία ομορφιάς για κάθε γυναίκα είναι η αποκάλυψη ενός εντελώς λάθος χρώματος βαφής των μαλλιών της, τόσο στο κομμωτήριο όσο και στο σπίτι. «Όταν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν είναι ανάγκη να βάλετε τα κλάματα ή να πανικοβληθείτε», λέει η celebrity hair colorist Aura Friedman, συνεχίζοντας: «Ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση όπου η χρωστική ουσία που χρησιμοποιήσατε έχει δημιουργήσει ένα μικρό ουράνιο τόξο στο κεφάλι σας, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να διορθώσετε μια τέτοια κακή βαφή μαλλιών».

Σ.Σ.: Το ίδιο βίωσε και η Katy Perry, όταν πρόσφατα τα έβαψε μαύρα. Δείτε την αντίδρασή της στο παρακάτω βίντεο: 

Αν και η Friedman τονίζει ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να αναζητήσετε άμεσα επαγγελματική βοήθεια, εντούτοις προτείνει δυο πολύ απλά «κόλπα» που μπορείτε να κάνετε μόνες στο σπίτι. «Είναι τα ίδια περίπου επαγγελματικά τεχνάσματα που ακολουθούν όλοι οι ειδικοί στο κομμωτήριο», λέει η hair colorist, εξηγώντας: «Κατ’ αρχήν, είτε το χρώμα είναι πολύ σκούρο είτε υπερβολικά φωτεινό, εάν η βαφή που χρησιμοποιήσατε ήταν προσωρινή ή ημι-μόνιμη, μπορείτε να την αφαιρέσετε σταδιακά από τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας καθημερινά ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, ειδικά για λιπαρά μαλλιά, ή ακόμη καλύτερα, εκείνα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για απομάκρυνση της πιτυρίδας, επειδή περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θειικά άλατα, τα οποία βοηθούν να μετριαστεί ή ένταση της βαφής. Και υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό», τονίζει η Friedman: «Τα προϊόντα φροντίδας των βαμμένων μαλλιών με μηδενική ή πολύ χαμηλή παρουσία σε θειικά άλατα είναι ιδανικά για να κλειδώσετε το τεχνητό χρώμα περισσότερο καιρό, άρα εδώ ακολουθείτε την αντίθετη προσέγγιση. Κάντε τρία έως τέσσερα λουσίματα στη σειρά και στο τελευταίο λούσιμο αφήστε το σαμπουάν για 15-20 λεπτά σκεπάζοντας τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου. Ξεπλύνετε και εφαρμόστε μαλακτικό ή μάσκα μαλλιών». 

Μια ακόμη πιθανή επιλογή, είναι να επιχειρήσετε να ξαναβάψετε τα μαλλιά σας στο κανονικό τους χρώμα. «Εάν επιχειρήσετε αυτή τη μέθοδο, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια πολύ φυσική απόχρωση που θα βοηθήσει να μειωθεί η εμφάνιση της κακής βαφής –ειδικά εάν είναι πολύ ανοιχτή ή πολύ σκούρα», συμβουλεύει η Friedman. 
Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν το ξανθό της φράουλας, αν το μαλλί σας βγήκε πράσινο, το φυσικό καφέ αν το μαλλί σας βγήκε στα χρώματα του μπρούντζου και το ξανθό της τέφρας αν το μαλλί έχει βγει ροζ ή καστανό. Ωστόσο η ειδικός τονίζει: «Παρόλο που το χρώμα μπορεί να διαφέρει ελαφρά -άλλωστε αυτό συμβαίνει ακόμα και από κουτί σε κουτί- οι γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους επιλέγοντας τον φυσικό τόνο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορέσουν να αποφύγουν τη μεγάλη ζημιά».

Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να διορθώσουν τις λάθος αποχρώσεις τους αναμειγνύοντας ένα τριμμένο δισκίο βιταμίνης C με σαμπουάν για 20 λεπτά. «Αυτό σίγουρα λειτουργεί, και είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούν οι ειδικοί στα κομμωτήρια για να αφαιρέσουν το χρώμα που έχει γίνει πολύ σκοτεινό ή για να μετριάσουν τη συσσώρευση χρώματος σε διάσπαρτες τούφες μαλλιών», λέει η hair colorist, αλλά τονίζει: «Προσέξτε για τυχόν κόλπα με μαγειρική σόδα που μπορεί να έχετε συναντήσει στο διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα είναι ελάχιστα αλλά είναι πολύ πιθανό να δείτε ακόμη χειρότερο αποτέλεσμα τόσο στο λάθος χρώμα όσο και στην ζημιά που θα προξενήσετε στις τρίχες σας».

THE BEAUTY TEAM