Serum, Booster και Essence: οι 3 σωματοφύλακες της επιδερμίδας σας

serum-booster-kai-essence-oi-3-somatofulakes-tis-epidermidas-sas-somatofulakes-tis-epidermidas-sas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Μάθετε τι είναι, τι κάνουν, ποιες οι διαφορές τους και πώς να τα χρησιμοποιείτε.

Το δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, είναι περίπλοκο, με πολλές και ξεχωριστές ανάγκες και ανησυχίες. Και αυτό μπορεί να δυσκολέψει κάθε γυναίκα σε κάθε ηλικία να βρει μια κατάλληλη ρουτίνα φροντίδας. Σε γενικές γραμμές, μια τυπική ρουτίνα που μπορεί να εγγυηθεί καλά αποτελέσματα στην υγεία της επιδερμίδας του προσώπου περιλαμβάνει επιμελή και τακτικό καθαρισμό και ενυδάτωση κάθε μέρα, ήπια απολέπιση μια έως δυο φορές την εβδομάδα, υποχρεωτική χρήση αντηλιακού, και μια πλούσια κρέμα νύχτας. 
Αλλά μερικές φορές, το δέρμα σας μπορεί να απαιτεί κάτι παραπάνω για να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες ανησυχίες, που έχουν να κάνουν με την πρόληψη ή τη θεραπεία των σημαδιών γήρανσης, της μελάγχρωσης, της αφυδάτωσης και των μεγεθυμένων πόρων. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των ειδικών προϊόντων εντατικής φροντίδας, όπως είναι οι οροί, οι ενισχυτές και τα αποστάγματα που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις φυτικών συστατικών. 

Το serum: Είναι ένα προϊόν που υπάρχει σε όλες τις βασικές κατηγορίες περιποίησης προσώπου κάθε αξιόπιστης εταιρείας καλλυντικών. Πρόκειται για ένα σκεύασμα που περιέχει σε υπερσυμπυκνωμένη μορφή όλα τα απαραίτητα συστατικά κατά της γήρανσης, και συνήθως κυκλοφορούν σε ημιδιάφανη φόρμουλα με υγρή και λεπτή υφή για να απορροφάται ευκολότερα από οποιονδήποτε τύπο δέρματος. Ο ορός προσώπου δημιουργεί ένα αόρατο φιλμ, που εγκλωβίζει τα δραστικά συστατικά στην επιδερμίδα, μεγιστοποιώντας τη δράση τους και την αποτελεσματικότητα της φροντίδας.
- Το serum εφαρμόζεται στην επιδερμίδα πριν από τη χρήση της ενυδατικής κρέμας -μέρας ή νύχτας. 

Το Booster: Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν ενισχυτικό του ορού, επειδή όπως ακριβώς και το serum, περιέχει δραστικά συστατικά, αλλά σε πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα από αυτή που θεωρείται ως κλινικά αποτελεσματική. Γι’ αυτό και συστήνεται από τους δερματολόγους για βραδινή χρήση, μετατρέποντας το booster σε ενός τύπου εντατικής μάσκας, εντείνοντας την αμυντική γραμμή ενάντια στα σημάδια γήρανσης ή κόπωσης. Όμως, μπορεί να αξιοποιηθεί και σαν primer πριν από το μακιγιάζ του προσώπου, δημιουργώντας έτσι μια πιο λεία και ελαστική βάση. 
- Το booster εφαρμόζεται πριν από τη χρήση ορού και ενυδατικής κρέμας. 
 
Το Essence: Είτε με ονόματα γεμάτα αίγλη όπως «θαυματουργό νερό» και «ελιξίριο», είτε με τον πιο απλό και ταπεινό όρο «λοσιόν», τα essences έρχονται από πολύ μακριά -τόσο σε χρόνο όσο και σε τόπο- και κυκλοφορούν σήμερα με διάφορες μορφές σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα βρίσκονται σε μεγάλα μπουκαλάκια που θυμίζουν λίγο πολύ λοσιόν, με την υφή τους να είναι πιο πλούσια από λοσιόν και πολύ πιο λεπτόρρευστη από ένα serum. Στην Άπω Ανατολή οι παραδοσιακές συνθέσεις περιλάμβαναν συστατικά από φύλλα τσαγιού, κόκκινα φύκια και ρύζι μετά από ζύμωση, με την σύγχρονη επιστήμη να έχει επιβεβαιώσει τη δραστικότητα αυτών στοιχειών -δικαιώνοντας αιώνες χρήσης. Αλλά ο σκοπός του essence παραμένει ο ίδιος: να ρυθμίζει σωστά την ισορροπία του pH στην επιδερμίδα.
- Όταν εφαρμόζεται πριν από ορούς, boosters και κρέμες, δρουν ως ένας δίαυλος που αυξάνει τα ευεργετικά τους αποτελέσματα.

THE BEAUTY TEAM