Αλόη βέρα: Το θαυματουργό συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από την καλοκαιρινή σας ρουτίνα

aloi-bera-to-thaumatourgo-sustatiko-pou-den-prepei-na-leipei-apo-tin-kalokairini-sas-routina
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Μην την πίνετε μόνο, αλλά απλώστε την παντού -σε εγκαύματα, σπυριά, φαγούρες, ακόμη και θηλές!

Σίγουρα έχετε μάθει για τα καλά ότι ο χυμός της αλόης βέρα προσφέρει ανεκτίμητα οφέλη στον οργανισμό και στην υγεία του δέρματός σας, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι ξέρετε πόσα ακόμη καλά μπορεί να κάνει στην καθημερινή σας ρουτίνα φροντίδας και περιποίησης κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Από τη θεραπεία των ενοχλητικών τσιμπημάτων των κουνουπιών και τον κατευνασμό των συμπτωμάτων ενός ηλιακού εγκαύματος, η δράση της αλόης βέρα φτάνει έως και στην βελτίωση της ακμής, στην καταπράυνση του δέρματος μετά το ξύρισμα, ακόμη και στην ανακούφιση των πόνων και των ερεθισμών κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Οι καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες της αλόης βέρα είναι αναμφίβολα κορυφαίας σημασίας για την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τοπική χρήση της επιδιορθώνει άμεσα τις βλάβες του δέρματος που οφείλονται σε ηλιακά εγκαύματα ή σε άλλες εξάρσεις παθήσεων (όπως η ψωρίαση και το έκζεμα), επειδή αναπληρώνει άμεσα την υγρασία του δέρματος, η οποία διακυβεύεται σοβαρά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Επιπλέον, η αλόη βέρα έχει την ικανότητα να βοηθά στη θεραπεία κατά της επιφανειακής ακμής, δρώντας ανασταλτικά στη δημιουργία ή την αναζωπύρωση φλεγμονής εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας. Τα ίδια ακριβώς πλεονεκτήματα χαρίζει η αλόη βέρα στο δέρμα σας μετά από το συχνό ξύρισμα των ποδιών, της μασχάλης ή της περιοχής του μπικίνι, ενώ είναι αποδεδειγμένη η θεραπεία που προσφέρει κατά της ερυθρότητας, του οιδήματος, του κνησμού, του πόνου και της φλεγμονής που δημιουργεί ένα τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας.
Αλλά, η αλόη βέρα είναι το σωτήριο φυσικό μέσο για όσες γυναίκες θηλάζουν. Πέρα από το γεγονός ότι μια απλή επάλειψη των θηλών πριν και μετά το θηλασμό ελαχιστοποιούν την υπερβολικά καταπονημένη περιοχή του μαστού, οι ειδικοί σημειώνουν ότι είναι εντελώς ακίνδυνο -έως και ευεργετικό- για τα μωρά.

THE BEAUTY TEAM