5 σπιτικές μάσκες που θα προστατέψουν τα μαλλιά σας από τον ήλιο

5-spitikes-maskes-pou-tha-prostatepsoun-ta-mallia-sas-apo-ton-ilio-spitikes-maskes-pou-tha-prostatepsoun-ta-mallia-sas-apo-ton-ilio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Επανορθώστε άμεσα την ταλαιπωρημένη υγεία των μαλλιών σας από την έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα με τις πιο φυσικές, αναζωογονητικές θεραπείες -από τα χεράκια σας!

Αυγά, γιαούρτι και μέλι είναι, με την πρώτη ματιά, τα βασικά συστατικά για ένα νόστιμο πρωινό. Επίσης, τυχαίνει να είναι τα υλικά μιας ολικής θεραπείας επανόρθωσης των μαλλιών σας μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο ήλιο, θάλασσα (και έλλειψη spa-hair salon στο νησί). Υλικά απλά, φυσικά, φθηνά και πολύ αποτελεσματικά, τα οποία με τις κατάλληλες «συνταγές» μπορούν να επαναφέρουν στα μαλλιά σας τη χαμένη απαλότητα, λάμψη και ζωντάνια. Δοκιμάστε τις παρακάτω σπιτικές, αυτοσχέδιες θεραπείες και θα διαπιστώσετε με την πρώτη εφαρμογή τα θαυμάσια αποτελέσματα.

Μέλι και λάδι καρύδας για  αφυδατωμένα μαλλιά
Ανεξάρτητα από την ταλαιπωρία και το μέγεθος της αφυδάτωσης που έχουν υποστεί τα μαλλιά σας τις ημέρες των διακοπών, οι βαθιά ενυδατικές ιδιότητες του μελιού θα τα επαναφέρουν σε άριστα ποσοστά υγρασίας, απαλότητας και σφρίγους. 
Εκτέλεση: Σε ήπια αφυδατωμένα μαλλιά, το μασάζ με μισό φλιτζάνι ρευστό μέλι σε νωπά μαλλιά αρκεί -προσθέστε και δυο κουταλιές σούπας λάδι καρύδας για ευκολότερη εφαρμογή. Αφήστε για 20 λεπτά και ξεπλύνετε. Για εξαιρετικά αφυδατωμένα μαλλιά, αναμείξτε το μέλι με δυο κουταλιές από μια ώριμη μπανάνα  ή κρόκο αυγού -η πρωτεΐνη που περιέχουν συμβάλει στην αναδημιουργία της κατεστραμμένης κερατίνης, της κύριας πρωτεΐνης στη δομή της τρίχας. 
Συχνότητα: Μια φορά το μήνα. 

Ελαιόλαδο και λεμόνι για ταλαιπωρημένα μαλλιά 
Για την καταπολέμηση των λευκών νιφάδων (σαν της πιτυρίδας) και της φαγούρας που προκαλεί η έντονη ξηρότητα των ταλαιπωρημένων από τον ήλιο μαλλιών, δοκιμάστε ένα μείγμα ελαιόλαδου και χυμού λεμονιού. Η οξύτητα του λεμονιού βοηθά να απελευθερώσει το τριχωτό της κεφαλής σας κάθε ίχνος ξηρής φολίδας, ενώ το ελαιόλαδο ενυδατώνει και θρέφει βαθιά το δέρμα. 
Εκτέλεση: Ανακατέψτε από δυο κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και νερό. Κάντε μασάζ σε νωπό κεφάλι και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 20 λεπτά. Κατόπιν ξεβγάλτε, λουστείτε και ξεβγάλτε πάλι. 
Συχνότητα: Μια φορά στις δεκαπέντε μέρες.

Αβοκάντο και κρέμα γάλακτος για φριζαρισμένα μαλλιά
Μια ακόμη παρενέργεια της έντονης θερμότητας και της έλλειψης φυσικής υγρασίας -τα σπασμένα και φριζαρισμένα μαλλιά- επιδιορθώνεται εύκολα με αβοκάντο. Το έλαιο του εξωτικού καρπού είναι ελαφρύ και μιμείται τις φυσικές εκκρίσεις του τριχωτού της κεφαλής, ενώ η πλούσια πρωτεϊνική σύνθεσή του απορροφάται πλήρως από το δέρμα, μαλακώνοντας και τιθασεύοντας τις ατίθασες τρίχες. 
Εκτέλεση: Λιώστε μισό αβοκάντο και κάντε μασάζ σε καθαρά, νωπά μαλλιά περιμένοντας για 15 λεπτά πριν τα ξεπλύνετε. Ενισχύστε τα ενυδατικά οφέλη συνδυάζοντας πουρέ αβοκάντο με 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμας γάλακτος, κρόκων αυγών ή μαγιονέζας. 
Συχνότητα: Δυο φορές το μήνα.

Μπύρα και αβγό για άτονα και λεπτά μαλλιά 
Ένα θαυμάσιο συστατικό, που μπορεί να προσθέσει όγκο, ζωντάνια και λάμψη στα μαλλιά σας είναι το ζυμωμένο ποτό με τις γενναιόδωρες ποσότητες μαγιάς στη σύνθεσή του: η μπύρα.
Εκτέλεση: Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι ξαφρισμένης μπύρας (χύστε την αναγκαία ποσότητα σε ένα μπολ και αφήστε να καθίσει για μισή περίπου ώρα ώστε να εξατμιστεί η ενανθράκωση) με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαφρύ λάδι (ηλιέλαιο ή canola) και ένα ωμό αυγό. Απλώστε σε νωπά μαλλιά, αφήστε να απορροφηθεί για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. 
Συχνότητα: Κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Γιαούρτι για μαλλιά χωρίς λάμψη
Το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, ο ξηρός αέρας και η θερμότητα του περιβάλλοντος (μαζί και τα προϊόντα styling) εξασθενίζουν έντονα τη φυσική υγρασία και τη λάμψη των μαλλιών στο τέλος κάθε καλοκαιριού. Αλλά ένα γιαούρτι αρκεί για να αντιστρέψει όλη τη ζημιά, καθώς το γαλακτικό οξύ που περιέχει αφαιρεί απαλά του ρύπους, ενώ το λίπος του γάλακτος ενυδατώνει απλόχερα  την τρίχα.
Εκτελεση
:Κάντε μασάζ με 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρους λιπαρών (ή κρέμα γάλακτος) σε νωπά μαλλιά και αφήστε το προϊόν να καθίσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό στην αρχή, κατόπιν με δροσερό και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά. 
Συχνότητα: Κάθε δεκαπέντε ημέρες.

THE BEAUTY TEAM