Η σκηνή που οδήγησε την Kristen Stewart να «στεφθεί» μούσα της Chanel

i-kinimatografiki-skini-pou-odigise-tin-kristen-stewart-na-stefthei-mousa-tis-chanel
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Το νυφικό μακιγιάζ της Bella που παντρεύτηκε ένα ...βαμπίρ και πώς να το αναδημιουργήσετε.

Είτε είστε οπαδός του «Twilight» είτε όχι, σίγουρα γνωρίζετε ότι ο γάμος της Bella Swan (Kristen Stewart) και του Edward Cullen (Robert Pattinson) στο «Breaking Dawn» (2011) την τέταρτη ταινία του «Έπους του Λυκόφωτος», ήταν μια από τις πιο πολυσυζητημένες τελετές στην οθόνη όλων των εποχών. Έναν χρόνο αργότερα, η Stewart υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Chanel, οδηγώντας την μέχρι και σήμερα να αποτελεί την πιο ακριβοπληρωμένη μούσα στη βιομηχανία ομορφιάς.

Λεπτομέρειες όπως ο διάδρομος με τα εκατοντάδες φυτά wisteria και τα διάσπαρτα πέταλα λουλουδιών δημιουργούσαν ένα ονειρικό σκηνικό εισόδου της νύφης και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, αποτελώντας τον βασικό οδηγό για πολλούς γάμους που τελέστηκαν την τελευταία δεκαετία. Αλλά πέρα από το σκηνικό της τελετής, ήταν το φυσικό μακιγιάζ της Bella που ενέπνευσε εκατομμύρια νύφες. «Και σε αντίθεση με το τεράστιο κόστος της ολάνθιστης διακόσμησης, το συγκεκριμένο νυφικό μακιγιάζ μπορεί να αναπαραχθεί από κάθε υποψήφια νύφη πολύ οικονονομικά και χωρίς καν την ανάγκη μιας έμπειρης μακιγιέζ», λέει η Stacey Panepinto, η διάσημη Αμερικανίδα makeup artist που επιμελήθηκε την εικόνα της ηθοποιού Kristen Stewart και στις πέντε ταινίες Twilight Saga, όπως φυσικά και στην γαμήλια τελετή του Breaking Dawn.  

Η Panepinto δίνει τις οδηγίες σε μια συνέντευξή της στο PopSugar: «Η νυφική εικόνα της Bella “σχεδιάστηκε” από την βαμπίρ κουνιάδα  της, Alice Cullen (Ashley Greene) στην ταινία, θέλοντας να δημιουργήσει ένα μακιγιάζ πολύ διαφορετικό από τον τρόπο που είχε στο νου της η Bella. Για να πετύχω το όραμα της Alice σύμφωνα με το σενάριο του Breaking Dawn, αποφάσισα να ξεκινήσω από ένα συγκρατημένο smokey eyes, πάνω στο οποίο θα έχτιζα το υπόλοιπο μακιγιάζ του προσώπου».
Για να δημιουργήσετε το ιδανικό smokey eyes της Bella, η ειδικός συστήνει να εφαρμόσετε μια ελαφριά σκιά λάμψης λιγότερο σκούρου χρώματος πάνω από ολόκληρο το βλέφαρο πριν προσθέσετε ένα σκοτεινό eyeliner και σκιά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων, χρησιμοποιήστε είτε ένα μαλακό, σκούρο μολύβι ή μια σκούρα σκιά με τα δάχτυλα πριν προσθέσετε δύο στρώσεις μαύρης μάσκαρας. 

Σύμφωνα με την Panepinto, το μακιγιάζ προσώπου της Bella βασίστηκε σε μια πρώτη κάλυψη με primer με πολυμερή σιλικόνης, το οποίο χαρίζει μεγάλη σταθερότητα στη βάση του μακιγιάζ, ακολουθούμενο από ένα μείγμα foundation και λοσιόν λάμψης για πιο φωτεινή εικόνα, κατάλληλη για ένα θεαματικό νυφικό look. «Τονίστε ελαφρά τα ζυγωματικά σας με μια αιθέρια πούδρα σε απόχρωση ροδάκινου και ολοκληρώστε με ένα lip gloss έναν μόνο τόνο πιο έντονο από τη φυσική απόχρωση του δέρματος των χειλιών σας», συμβουλεύει η Panepinto.  
Τέλος, η makeup artist αποκαλύπτει ένα ακόμη σαγηνευτικό μυστικό: «Περάστε με μολύβι τα φρύδια σας στο τέλος του μακιγιάζ. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσετε σωστά τα τόξα σας ώστε να αναδείξουν το πρόσωπό σας με φυσικό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές». 

THE BEAUTY TEAM