Γιατί το ξυρισμένο κεφάλι έγινε το hot hair trend του φετινού καλοκαιριού

giati-to-ksurismeno-kefali-apotelese-to-pio-hot-hair-trend-tou-fetinou-kalokairiou
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Το γυναικείο buzz cut είχε ένα θλιβερό παρελθόν, αλλά φέτος υποδηλώνει την τεράστια παγκόσμια τάση για γυναικεία αυτονομία.

Δεν υπάρχει, αναμφισβήτητα, πιο δραστική επιλογή στιλ μαλλιών από το «στρατιωτικό» κούρεμα με την ψιλή, ωστόσο το buzz cut στις γυναίκες έγινε μια τρελή μόδα το καλοκαίρι του 2021. Κατά τη διάρκεια της δημόσιας κατάρρευσης της εικόνας της Britney Spears το 2007, ο κόσμος θεώρησε το ξύρισμα του κεφαλιού της σαν μια απεικόνιση του ασταθούς ψυχισμού της. Και δεν αποτελεί παράξενο το γεγονός ότι πολλές γυναίκες ακολούθησαν το παράδειγμά της τραγουδίστριας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της μακράς καραντίνας ως επακόλουθο της κακής ψυχολογίας, που οδήγησε πολλές γυναίκες να φτάσουν στα άκρα το αυτοσχέδιο κούρεμα ή το χρώμα των μαλλιών τους –συμπεριλαμβανομένου και του ξυρισμένου κεφαλιού! 
Ώσπου ήρθε το φετινό καλοκαίρι, με το buzz cut να επηρεάζει σημαντικά το hair styling πολλών νέων γυναικών, δημιουργώντας μια μόδα που εξαπλώθηκε ραγδαία μέσα από τα social media -όπως και χάρη στο κίνημα «Free Britney»-, καθιστώντας το επίσημο κούρεμα για κάθε cool-girl στον πλανήτη.

Μια τέτοια γυναίκα είναι το διάσημο μοντέλο της Gen Z, Iris Law, η οποία είπε στη βρετανική Vogue ότι το ξύρισμα των μαλλιών της άλλαξε τη ζωή της -οδηγώντας μάλιστα τον οίκο Dior να την επιλέξει ως επίσημο πρόσωπο για προωθήσεις των καλοκαιρινών προϊόντων μακιγιάζ, και αφού είχε κάνει μια εντυπωσιακή και πολυσυζητημένη εμφάνιση στο κόκκινο χαλί των Καννών, τον Ιούλιο. 
Στο ίδιο «μήκος κύματος» και η ηθοποιός, σεναριογράφος, παραγωγός, επιχειρηματίας, τραγουδίστρια και στιχουργός Jada Pinkett Smith (σύζυγος του Will Smith), η οποία ξύρισε το κεφάλι της γουλί, γράφοντας δίπλα στη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram: «Ας γίνει η ψυχή μας μια παιδική χαρά για τον Παντοδύναμο».

Τι έχει συμβεί λοιπόν αυτό το καλοκαίρι, ώστε να οδηγήσει το buzz cut σε super hair trend; Η Νεοϋορκέζα hair stylist Haley Hardin λέει στο Nylon: «Ένα μεγάλο ποσοστό της τάσης μπορεί να οφείλεται στην αύξηση της αποδοχής της εικόνας του σώματος και του προσώπου μετά την πανδημία, σαν μια παρότρυνση να αψηφήσουμε τα κλασικά πρότυπα ομορφιάς και να αυξηθεί η εμπιστοσύνη στον εσωτερικό μας κόσμο. Για πολλές γυναίκες, η τάση του ξυρισμένου κεφαλιού σηματοδοτεί μια νέα εποχή όπου, η παγκόσμια κρίση υγείας θα εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί για καιρό, κάτι που οδηγεί πολύ κόσμο να ανησυχεί λιγότερο για αυτό που βλέπει στον καθρέφτη. Και ειλικρινά, το σώμα και τα μαλλιά είναι τα λιγότερο ενδιαφέροντα πράγματα που απασχολούν τον κόσμο πλέον. Απ’ την άλλη», συνεχίζει η Hardin «το ξυρισμένο κεφάλι πιθανώς να σηματοδοτεί και μια νέα κατανόηση της θηλυκότητας, η οποία προέρχεται από μέσα παρά από την εξωτερική εικόνα. Το buzz cut είναι μια τόσο δυνατή δήλωση, που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα να  αισθάνεται πολύ πιο αποφασιστική στις σχέσεις τις με το άλλο φύλο χωρίς να χάνει ίχνος από τη θηλυκότητά της. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχω ξαναδεί τέτοια μεγάλη απήχηση για κούρεμα με την ψιλή σε γυναίκες τα τελευταία χρόνια. Και, αναμφίβολα, πολλά οφείλονται και στο παράδειγμα της Britney Spears». 

THE BEAUTY TEAM