Μαύρο σαπούνι: το Άγιο Δισκοπότηρο της ομορφιάς για τους δερματολόγους

giati-oi-dermatologoi-theoroun-to-mauro-sapouni-os-to-agio-diskopotiro-sti-routina-omorfias-kai-peripoiisis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Τι δεν ξέρατε για το πιο ...καινοτόμο καλλυντικό προϊόν πρόληψης και θεραπείας του δέρματος σήμερα, που μετρά αιώνες ζωής και χρήσης στην Αφρική.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα υπάρχει κάποιο νέο προϊόν περιποίησης δέρματος στην αγορά, το οποίο καλούμαστε να γνωρίζουμε εφόσον πρόκειται για το καλό μας. Αλλά επειδή η βιομηχανία της ομορφιάς είναι υπερβολικά κορεσμένη, και κάθε καινούργιο «θαυματουργό» καλλυντικό δεν το χωρά ούτε ο νους μας αλλά ούτε και τα ράφια του μπάνιου, η πιο σοφή επιλογή σας είναι να ενημερώνεστε και να αντιλαμβάνεστε εάν και γιατί πρέπει να διαθέσετε τα χρήματά σας κάθε φορά. 

Εδώ, σήμερα, θα διαβάσετε για ένα από τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, το οποίο ωστόσο υπάρχει εδώ και αιώνες: το μαύρο σαπούνι, ένα 100% φυτικό προϊόν, που γεννήθηκε στη Δυτική Αφρική και έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια ως μέσο καθαρισμού και φροντίδας του δέρματος. 

Στην έγκυρη ιατρική ιστοσελίδα Healthline, διαβάζουμε ότι το αφρικανικό μαύρο σαπούνι είναι το πιο πρόσφατο προϊόν ομορφιάς που έχει μετατραπεί σε Άγιο Δισκοπότηρο στη ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης, επειδή είναι το μόνο  που προσφέρει την ασφαλέστερη λύση για μια σειρά από δερματικά προβλήματα, από ξεσπάσματα ακμής και υπερμελάγχρωση έως ραγάδες και έντονη τοπική ξηρότητα. 

Η δερματολόγος Dr. Ife Rodney, ιδρύτρια της κλινικής Eternal Dermatology στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα:  «Τα κύρια συστατικά του αυθεντικού αφρικανικού μαύρου σαπουνιού είναι φύλλα, φλοιός και καρπός κακάο, τα οποία αναμειγνύονται και ψήνονται με ηφαιστειακή τέφρα και ενεργό άνθρακα από μπαμπού. Στη σύγχρονη κοσμετολογία, έχουν προστεθεί επίσης βούτυρο καριτέ, λάδι καρύδας και φοινικέλαιο, για ακόμη μεγαλύτερη ενυδατική δράση».

Σύμφωνα με την Dr. Rodney, το συγκεκριμένο είδος σαπουνιού απ’ τη μια έχει πολύ ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και απ’ την άλλη είναι ιδανικό για τα λιπαρά και επιρρεπή στην ακμή δέρματα, ενώ είναι ό,τι πιο καταπραϋντικό και ανακουφιστικό για περιπτώσεις φλεγμονής. 
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, που κάνει το αφρικανικό μαύρο σαπούνι πολύ καλύτερη λύση από όλα τα σαπούνια -φυσικά ή συνθετικά. Και επειδή είναι το μοναδικό σαπούνι στον κόσμο που είναι χειροποίητο χωρίς την παραμικρή πρόσμιξη χημικών συστατικών, το καθιστά σχεδόν θεραπευτικό». 
Αναφερόμενη σε επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Journal of Microbiology and Biotechnology Research, η Dr. Rodney τονίζει ότι το αφρικανικό μαύρο σαπούνι προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στη θεραπεία της ακμής, της μείωσης της ορατότητας των λεπτών γραμμών, της μείωσης της εμφάνισης των καφέ κηλίδων, της ανακούφισης του κνησμού και του ερεθισμού του δέρματος, της καταπολέμησης της ξηρότητας καθώς και της διαχείρισης σοβαρότερων δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα, η δερματίτιδα εξ επαφής και οι αλλεργίες. «Η μελέτη απέδειξε επίσης, πως η χρήση αφρικανικού μαύρου σαπουνιού, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη των εξανθημάτων που σχετίζονται με την ψωρίαση», τονίζει η δερματολόγος, προσθέτοντας πως στην εξελιγμένη καλλυντική του μορφή, το βούτυρο καριτέ, το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο που έχουν προστεθεί στις περισσότερες μάρκες αφρικανικού μαύρου σαπουνιού, αναβαθμίζουν δραστικά την ενυδάτωση του δέρματος, ενώ προστατεύουν ιδανικά από τις βλάβες που μπορεί να προέλθουν από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία». 

THE BEAUTY TEAM