3 τέλεια smοothies για την εποχή

smoothie-stafuli-moura-murtila
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Προσαρμόζουμε τα smoothies μας στις εποχικές επιλογές του φθινοπώρου και πίνουμε στην υγειά μας.

Smoothie με σταφύλι
Δεν το χορταίνουμε, θα είναι στη διάθεσή μας για λίγο ακόμη και το προσθέτουμε όπου μπορεί να ταιριάξει, όπως σε αυτό το υπέροχο δροσερό smoothie, το οποίο μας παρέχει πρωτεΐνη από το γιαούρτι και τους σπόρους chia, υδατάνθρακες, κάλιο μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Θα χρειαστείτε: 2 φλιτζάνια σταφύλια της αρεσκείας σας που θα έχετε προηγουμένως καταψύξει, 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, ½ φλιτζάνι φυτικό γάλα, ½ φλιτζάνι γιαούρτι (μπορείτε να δοκιμάσετε και vegan γιαούρτι), 2 κ.σ. σπόρους chia (θυμηθείτε να τους μουλιάσετε σε λίγο νερό για περίπου 30 λεπτά). Χτυπήστε όλα τα υλικά σας στο μπλέντερ και απολαύστε.

Smoothie με σύκο
Ισχύει το ίδιο και για το σταφύλι, αφού τα σύκα μπαίνουν κάθε χρόνο στο πιάτο μας τέλη Αυγούστου και παραμένουν στη διάθεσή μας για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι τον Οκτώβριο. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες, φυτικές ίνες και τα λατρεύουμε όπου κι αν τα ταιριάξουμε. Θα χρειαστείτε: 2 κατεψυγμένες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες, 6 φρέσκα σύκα, ¾ φλιτζανιού φυτικό γάλα, 1 πορτοκάλι. Χτυπήστε μαζί στο μπλέντερ.

Smoothie με κουνουπίδι
Μην σας φαίνεται περίεργο. Τα smoothies με λαχανικά είναι ακόμη πιο υγιεινά από τα smoothies φρούτων καθώς περιέχουν λιγότερα σάκχαρα και προσθέτουν ποικιλία αντιοξειδωτικών στη διατροφή μας. Θα χρειαστείτε: 1 μπανάνα, 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο ωμό κουνουπίδι, 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο, 1 κ.σ. κακάο, 1 χουρμά, ½ κ.γ. κανέλα, ¾ του φλιτζανιού φυτικό γάλα και 2 αποξηραμένα δαμάσκηνα. Όπως πάντα, χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα και απολαμβάνετε.