Μάσκες προσώπου: Το μυστικό για λεία και λαμπερή επιδερμίδα το φθινόπωρο

maskes-prosopou-to-mustiko-gia-leia-kai-lamperi-epidermida-to-fthinoporo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Ποιές είναι οι μάσκες που νικούν ξηρότητα, κούραση και υπόσχονται τέλειο δέρμα μετά τις διακοπές;

Αν μετά το καλοκαίρι η όψη σας είναι θαμπή, η επιδερμίδα δείχνει κουρασμένη και τα σημάδια έκφρασης τείνουν να μεταμορφωθούν σε μόνιμες ρυτίδες, έχετε οπωσδήποτε ανάγκη από μια κούρα με μάσκα. Αλλά η σωστή και αποτελεσματική χρήση της, που θα σας χαρίσει άμεση αναζωογόνηση και ορατή λάμψη, έχει τα δικά της μυστικά. Εδώ, λύνονται όλες οι απορίες. 

Πώς να διαλέξετε τη σωστή μάσκα

- Εξετάστε τις προτεραιότητες και τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα σας: Εάν σας ενοχλούν οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες δοκιμάστε μια μάσκα με αντιρυτιδικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C και φυτικά εκχυλίσματα με αντιοξειδωτική δράση. Εάν στόχος σας είναι η σύσφιξη διαλέξτε μια μάσκα με συνένζυμο Q10, ενώ εάν το πρόσωπό σας δείχνει ξηρό και αφυδατωμένο προτιμήστε μια με βιταμίνη Ε, έλαιο jojoba και το shea butter.

- Ακολουθήστε την εποχή: Ειδικά αυτή την εποχή, όπου η επιδερμίδα έχει υψηλότερες απαιτήσεις επανόρθωσης μετά την διαρκή έκθεση στον ήλιο, δοκιμάστε μάσκες που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και κυτταρική αναδόμηση. Για παράδειγμα, οι μάσκες ενυδάτωσης είναι ευεργετικές για κάθε ηλικία και κάθε τύπο επιδερμίδας (φυσικά, οι ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες είναι αυτές που θα ωφεληθούν τα μέγιστα). Οι μάσκες αργίλου είναι ιδανικές εάν έχετε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα ή αν έχετε θαμπή, κουρασμένη και άτονη όψη. Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, αναζητήστε τις μάσκες νέας τεχνολογίας που συνδυάζουν την άργιλο με έλαια και ενυδατικά συστατικά. 

- Βρείτε τον τύπο σας: Αν παρατηρείτε ότι η επιδερμίδα σας γυαλίζει υπερβολικά -ειδικά στη ζώνη Τ- προτιμήστε μια μάσκα με ελαφριά ρευστή υφή. Εάν, αντίθετα, η επιδερμίδα σας είναι ξηρή και “τραβάει”, επιλέξτε πιο πλούσιες ενυδατικές μάσκες με κρεμώδη υφή.
Ωστόσο, η νέα τάση στην κοσμετολογία δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές μάσκες ταυτόχρονα, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής. Για παράδειγμα, επιλέξτε μια μάσκα με σμηγματορυθμιστική δράση στη ζώνη Τ και μια άλλη στο υπόλοιπο πρόσωπο για πλούσια ενυδάτωση. 


Η σωστή εφαρμογή

Η μάσκα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί σε απόλυτα καθαρό δέρμα: Δηλαδή, μετά το καθαριστικό σαπούνι και το scrub. Μόνο έτσι θα απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και θα ανοίξουν οι πόροι, οδηγώντας τα ευεργετικά συστατικά της μάσκας να διεισδύσουν πιο εύκολα στο δέρμα.  –

Ο κατάλληλος χρόνος εφαρμογής: Εξαρτάται από την κάθε φόρμουλα. Όσες μάσκες βασίζονται σε συστατικά όπως η γλυκερίνη και σορβιτόλη είναι πιθανόν να δημιουργήσουν ξηρότητα και ερεθισμούς αν παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στο δέρμα. Επίσης, όσες περιέχουν πεπτίδια και αποστάγματα από αιθέρια έλαια ενδέχεται να φράξουν τους πόρους ή να οδηγήσουν σε υπερέκκριση σμήγματος.

Πώς θα φτιάξετε τη δική σας φυσική μάσκα

Σίγουρα είναι πιο εύκολο να αγοράσετε μια έτοιμη μάσκα, ωστόσο αν αφιερώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας θα έχετε την ευχαρίστηση να δημιουργήσετε με τα χεράκια σας μια μάσκα εξίσου αποτελεσματική με αυτές του εμπορίου. Τα συστατικά; Ρόδι, μέλι και αμύγδαλο, τα οποία αναπλάθουν άμεσα την κουρασμένη επιδερμίδα και είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος.
- Ανακατεύετε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό ροδιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού καλά αλεσμένα αμύγδαλα, μέχρι να δημιουργήσουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνετε σε πρόσωπο και λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, και την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

THE BEAUTY TEAM