Ποιά προϊόντα μακιγιάζ πρέπει να αντικαταστήστε στο φθινοπωρινό νεσεσέρ σας

poia-proionta-makigiaz-prepei-na-antikatastiste-sto-fthinoporino-neseser-sas
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη.

Μπορεί με τον καιρό να έχετε δημιουργήσει μια μεγάλη και καλή συλλογή προϊόντων μακιγιάζ, αλλά κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει μερικά πράγματα να οδηγούνται στον κάλαθο των αχρήστων. «Και είναι σημαντικό να επιχειρείτε κάθε φθινόπωρο ένα τέτοιο ξεκαθάρισμα κυρίως επειδή πολλά από τα προϊόντα του makeup είναι αρκετά ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού», λέει στο Allure ο φημισμένος makeup artist του Χόλιγουντ Richard Taylor, και δίνει τις κατάλληλες συμβουλές.

- «Παρατηρήστε προσεκτικά το προϊόν που απλώνετε στην επιδερμίδα, τα μάτια και τα χείλη σας. Αν εμφανίζει αλλοίωση χρώματος, διαχωρισμό των συστατικών του, αλλαγή μυρωδιάς ή μείωση της καλής αίσθησης κατά την εφαρμογή, πρέπει να το πετάξετε στα σκουπίδια. Πέραν της βέβαιης απώλειας αποτελέσματος, υπάρχει και κίνδυνος για την υγεία της επιδερμίδας σας», λέει ο Taylor, τονίζοντας πως όποιο καλλυντικό προϊόν απορροφάται βαθύτερα στο δέρμα χρειάζεται περισσότερη προσοχή, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων τις κρέμες προσώπου και τα serum. 

- «Αν στο βαζάκι σας δεν υπάρχει αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης, προτείνω να τη χρησιμοποιήσετε έως 8 μήνες. Όσον αφορά στα foundation, τα concealer ή τις ενυδατικές με χρώμα, αν δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης στη συσκευασία τους, καλό θα ήταν να μην ξεπεράσετε τη χρήση τους για πάνω από ένα χρόνο. Οι πούδρες και τα ρουζ είναι πιο ανθεκτικά, ωστόσο έχει παρατηρηθεί αλλοίωση της σύνθεσής τους μεταξύ 12 και 18 μηνών».

- H διάρκεια ζωής των κραγιόν μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 24 μήνες, χρόνος που σπάνια ξεπερνά τη χρήση τους, ειδικά αν συνηθίζετε να τα φοράτε καθημερινά. «Αλλά τα lip gloss είναι πιο ευαίσθητες συνθέσεις, με την υφή τους να αρχίζει να φθίνει από τους 6 έως 8 μήνες και μετά. Το ίδιο σχεδόν ισχύει και με τις σκιές ματιών σε μορφή σκόνης συγκριτικά με εκείνες τις υγρές και κρεμώδεις σκιές», συμβουλεύει ο Taylor. 

- Από όλα τα προϊόντα μακιγιάζ, εκείνα που είναι τα πιο ευάλωτα στη θερμότητα, την υγρασία και τον χρόνο είναι όσα εφαρμόζονται πολύ κοντά στα μάτια, γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας να τα ελέγξετε δυο φορές. «Η μάσκαρα είναι από τα καλλυντικά με τη μικρότερη διάρκεια ζωής, καθώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια έως και 6 μήνες από το άνοιγμα της. Στο ίδιο χρονικό όριο θέλει αλλαγή και το eyeliner, ενώ  πρέπει να αντικαθιστάτε τα μολύβια ματιών μετά από χρήση 9 έως 12 μηνών», λέει ο makeup artist, προσθέτοντας: «Τα καλά νέα είναι τα βερνίκια νυχιών είναι από τα πιο ανθεκτικά. Μπορούν να έχουν έως και 36 μήνες διάρκεια ζωής, κάτι που εξαρτάται κυρίως από το πόσο καλά κλείνετε τη συσκευασία μετά από κάθε χρήση».

THE BEAUTY TEAM